Andreas Hagen (NRK. fra venstre), Ingrid Halstensen (TV 2), Carina Olset (NRK) og Jan-Henrik Børslid (TV 2) er noen av profilene som skal dekke mesterskapet.
Andreas Hagen (NRK. fra venstre), Ingrid Halstensen (TV 2), Carina Olset (NRK) og Jan-Henrik Børslid (TV 2) er noen av profilene som skal dekke mesterskapet.

Slik skal TV 2 og NRK dekke fotball-EM

TV 2 og NRK går sammen for å følge fotball-EM for kvinner i England.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 6. juli går fotball-EM for kvinner av stabelen der vertsnasjonen England åpner mot Østerrike.

Mesterskapet er det syvende fotballmesterskapet på rad der TV 2 og NRK deler på senderettighetene. Hele 31 kamper blir fordelt mellom de to mediehusene.

– Vi har store forventninger til sommerens fotballfest på TV 2 og NRK. Kvinnefotball er i støtet som aldri før, Norge har et utrolig spennende lag og England kommer til å skape en fantastisk ramme rundt mesterskapet. Dette blir fotball på sitt aller, aller beste – for spillere, supportere og tv-seere, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, i en pressemelding.

Slik blir fordelingen

NRK skal sende 15 kamper, blant annet åpningskampen, Norges gruppespillkamp mot vertsnasjonen, samt finalen på Wembley.

TV 2 skal sende 16 kamper, der 14 av dem blir vist på hovedkanalen.

Det er norges to gruppespillkamper mot Nord-Irland og Østerrike, samt de to semifinalene.

– Fotballen kommer jo hjem til England nå, og interessen er enorm for dette mesterskapet. Det engelske laget er blant favorittene, og Norge skal møte dem, i NRK-sendt kamp, allerede i gruppespillet. Da får vi en klar pekepinn på hvor landet ligger, sier Carina Olset.

Powered by Labrador CMS