Sjefredaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad sier at publiseringen var et uhell.

Fredriksstad Blad brøt fristen på valgdagen: – Det skulle ikke skjedd

Mellom klokken 20.59 og 21.00 publiserte Fredriksstad Avis en sak om valget. Fristen for å offentliggjøre valgresultater eller valgdagsmålinger er klokken 21.00.

Publisert

René Svendsen, sjefredaktør i Fredriksstad Blad, forklarer at det var en frontsjef som trykket på publiser-knappen på feil sak.

– Frontsjef ble oppmerksom på det ganske umiddelbart, og anslo selv 10–15 sekunder før den ble avpublisert igjen, sier han.

Han sier at det er beklagelig at det skjedde, og at de har forklart overfor Medietilsynet at det var et uhell og beklaget det.

– Vi er sikre på at saken ikke ble rukket å bli vist noe sted og at ingen har lest saken. Så tenker vi at dette får Medietilsynet vurdere, forteller han.

– Gjør dere noe for at slikt ikke skjer igjen?

– Det skulle ikke skjedd nå heller. Vi har gode, interne rutiner på det. Det var et uhell som skjedde i løpet av det siste minuttet før klokken 21.00, svarer han.

Medietilsynet gikk ut fredag før valgdagen og minnet om at det ikke er tillatt å offentliggjøre valgresultater eller valgdagsmålinger før tidligst klokken 21.00 på valgdagen.

Direktør for juridisk og regulatorisk avdeling, Hanne N. Sekkelsten, skriver følgende i en SMS til Medier24:

– Vi kommer nå til å gjøre en vurdering internt om hvordan vi skal følge opp saken videre.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS