Sivert Rossing.

Trønder-Avisa kutter frekvens

Regnestykket går ikke opp lenger for Trønder-Avisa. Nå halverer de antall papirutgaver. 

Publisert

De siste årene har flere og flere aviser kuttet i frekvens. Leservaner og dyrere papirpriser er blant grunnene avisene oppgir. 

Nå følger også Trønder-Avisa etter. Fra 8. april kutter avisen fra seks til tre dager i uken. Det melder avisen selv. 

– De siste årene har våre abonnenter vært gjennom en stor digital transformasjon. Det store flertallet av våre brukere er nå heldigitale. Derfor er det naturlig for oss å flytte mer av ressursene over til de digitale produktene, forteller sjefredaktør og konsernsjef Sivert Rossing til avisen. 

Han legger til at de har opprettholdt den daglige distribusjonen mye lengre enn posten klarte, og at regnestykket ikke går opp lenger. 

Klubbleder i Trønder-Avisa, Sveinung Uddu Ystad, støtter endringene.

– Det er viktig for journalistene i Trønder-Avisa at vi nå kan konsentrere oss om å bli bedre på å produsere og utvikle digitalt innhold. Hver dag er en kamp om lesernes oppmerksomhet, og da er vi nødt til å levere det leserne forventer, nesten døgnet rundt, sier han.

Mange aviser har de siste årene kuttet i frekvensen. Bare i år har Romerikes Blad, FolkebladetBudstikka, Avisa Nordland, Sunnhordland, og Haugesunds Avis meldt om at de kutter i frekvensen. 

Papirprisen økte brått og kraftig etter Russlands fullskalainnvasjon av Ukraina. En dobling i prisen gjorde at norske aviser måtte bruke 100 millioner kroner mer på papir enn tidligere. Kuttene har også gjort at konserner og aviser har måttet diskutere hvilke dager de vil levere avis på. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS