May Linn Clement (fra venstre), Emil Ellefsen, Jenny Jordahl og Ali Dorani er fire av de ni satiretegnere som nå får arbeidsstipend fra Fritt Ord.

Fritt Ord gir stipend til ni satiretegnere

– Fritt Ord ønsker å styrke satiretegningens stilling i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fritt Ord tildeler arbeidsstipend til ni satiretegnere som «på hver sin måte bruker satiretegningen som et medium for kritikk av maktaktører og maktstrukturer gjennom visuelle uttrykk», opplyser stiftelsen.

– Fritt Ord ønsker å styrke satiretegningens stilling i Norge, fordi den er et uttrykk i skjæringspunktet mellom kunst og journalistikk som beriker den skrevne journalistikken og får oss til å se saker og politiske forhold med et nytt blikk, heter det i en pressemelding.

Stipendene deles ut til følgende personer: Vanessa Baird og Mette Hellenes (deler stipend), May Linn Clement, Ali Dorani, Emil Johnson Ellefsen, Ahmed Falah, Fadi Abou Hassan, Jenny Jordahl og Egil Nyhus.

Mottagerne får 100 000 kroner hver, og kan motta ytterligere 100 000 kroner «hvis arbeidet resulterer i publiseringsavtale eller egenpublisering i løpet av 2022», opplyser Fritt Ord.

– Etter karikaturstrid og terrorangrepene på Charlie Hebdo er det mange som har fått øynene opp for satiretegningens betydning. Samtidig ser det ut til at den forsvinner fra redaksjonene, kanskje særlig av økonomiske grunner, sier prosjektleder i Fritt Ord, Joakim M. Lie.

–De er fine å ha, men ikke tvingende nødvendige. Vi vil gjerne gi noen tegnere mulighet til å jobbe videre med denne sjangeren, selvsagt med sikte på at de skal publisere, sier Lie.

Powered by Labrador CMS