VG anmelder fotballsupportere – sier de ble frastjålet mikrofon

– Angrep mot en presse som forsøker å gjøre jobben sin er alvorlig, sier sportssjef Frode Buanes. Nå sier sikkerhetssjefen i Vålerenga at de skal sjekke videoovervåkingen.

Publisert Sist oppdatert

Søndag kveld ble en journalist og en fotograf fra VG møtt av flere hissige mennesker utenfor Vålerengas hjemmebane i Oslo, etter at laget rykket ned fra Eliteserien etter tap for Kristiansund.

Det kommer fram i en video som VGTV selv har publisert.

Her blir reporteren ropt til av flere personer, og bedt om å fjerne kameraet. Ifølge VG skal reporteren ha blitt frastjålet en mikrofon.

– Vår journalist og fotograf fikk naturligvis høy puls og de opplevde situasjonen der og da som ubehagelig. Det var både dytting og roping, og mikrofonen ble slått ut av hendene på journalisten vår og deretter stjålet, sier sportssjef Frode Buanes i VG til Medier24.

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken sier til egen avis at de vil anmelde saken til politiet.

– Vi ser alvorlig på at vi som presse angripes når vi forsøker å gjøre jobben vår. Derfor vil forholdet bli anmeldt, sier hun.

Skal sjekke kameraovervåkingen

Sikkerhetssjef i Vålerenga, Ronnie Bergheim, sier de ikke kjente til hendelsen før Medier24 tar kontakt. 

Han støtter VG i å anmelde dersom det har foregått noe straffbart.

– Vi så ingenting på selve stadion. Her hadde vi fullt fokus innvendig, og hadde planer tilfelle det skulle skje noe der inne, sier han.

Han sier de likevel vil sjekke opp i hva som kan ha skjedd.

– Når vi får høre at har skjedd ting, vil gå gjennom og se om vi har det på tape.

Buanes sier til Medier24 at de valgte å hente teamet tilbake fra stadion, ettersom de ikke oppfattet sikkerheten deres som god nok. 

– Jeg har svært stor forståelse for at det er kraftige følelser i spill etter en slik dramatisk nedrykkskamp, men angrep mot en presse som forsøker å gjøre jobben sin er alvorlig. Derfor kommer vi til å anmelde forholdet.

– Totalt uakseptabelt

VG hevder at det var Vålerenga-supportere de møtte.

En av talspersonene i supporterklubben Klanen, Christian Artnz, sier til Medier24 at de ikke kjenner til saken annet enn artikkelen som har vært i VG, og vil ikke kommentere noe mer utover det.

På generelt grunnlag sier sikkerhetssjef Bergheim:

– At det skjer vold på og rundt stadion er totalt uakseptabelt.

I Intility Arenas egne regler for stadion står det at det at de ønsker å «sikre et godt og sikkert arrangement med god stemning», og at brudd på disse både på og rundt stadion kan føre til bortvisning, utestengelse og/etter politianmeldelse.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS