VG har fått begrensninger i hvor mange klipp de kan vise fra Premier League, der Erling Braut Haaland (i midten) er toppscorer. Her er han og Manchester City-spillerne avbildet etter en treningskamp i sommer.

VG har fått begrensninger i Premier League-avtalen med Viaplay

VG kan ikke vise like mange klipp fra Premier League som tidligere. – Vi gjør justeringer fra tid til annen, sier Viaplay-direktør.

Publisert Sist oppdatert

«VG har fått begrensninger på hvor mange klipp de kan vise underveis under kampen», skriver VG selv på VGLive-tjenesten under en Premier League-kamp.

«45 minutter etter kamp kan du se alle scoringer og høydepunkter i VG Live. Begrensningene gjelder i første omgang ut året», fortsetter de.

Sportssjef Frode Buanes forteller til Medier24 at Viaplay har klippavtaler med forskjellige partnere i landene de opererer.

Men avtalen med VG har vært, og er fortsatt, den mest omfattende, ifølge sportssjefen.

Avtalen med Viaplay har gitt VG enorme tall på videovisninger.

Buanes sier at Viaplay har oppgitt til dem at de nå vil finne ut av om dekningen er blitt så god at det gir færre Premier League-seere.

– Derfor gjør vi denne endringen, sier Buanes til Medier24.

– Denne endringen vi nå gjør er et ledd i å finne den riktige balansen mellom klipp og live, forteller sportsleder Frode Buanes.

Endringene vil gjelde for VG Live. Det betyr man fortsatt kan se klipp fra Premier League på VG-fronten eller i artikler kort tid etter at det har blitt sendt på Viaplay.

– Vi opplever samarbeidet som veldig godt, og at vi over det siste halvannet året har tatt nye steg sammen for å gi en stadig bedre Premier League-dekning. Denne endringen vi nå gjør er et ledd i å finne den riktige balansen mellom klipp og live, sier Buanes.

Viaplays kommunikasjons- og markedsdirektør, Fredrik Olimb, mener det ikke er snakk om store endringer.

– Vi har et veldig godt samarbeid med VG rundt Premier League. De får tilgang til de største høydepunktene, og hjelper å bygge fotballinteressen blant nordmenn. Ingenting er endret i så måte - VG vil fortsatt få alle høydepunktene, skriver Olimb til Medier24.

– Vi ser hele tiden på hvordan vi kan forvalte innholdet vårt optimalt, og gjør justeringer fra tid til annen. Dette er et eksempel på nettopp det, og vi kommer sikkert til å teste nye ting i framtiden også, fortsetter han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS