Bilde av Tina Jørgensen som ligger på en strand og smiler inn i kamera.
Serien "Tina - Jakten på en drapsmann" har premiere 19. oktober.

Drapet på Tina Jørgensen blir ny true crime-serie

Gravejournalist Hans Petter Aass tar opp jakten på Tina Jørgensens morder i den nye dokumentarserien på TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Tina Jørgensen ble sist med sikkerhet observert i Stavanger sentrum den 24. september 2000. Fem uker senere ble hun funnet brutalt drept. Fremdeles er ingen dømt for drapet.

I den nye TV 2-serien «Tina - Jakten på en drapsmann» er den prisvinnende journalisten Hans Petter Aass i Stavanger Aftenblad, sentral, skriver TV 2 i en pressemelding.

Sammen med blant andre kriminalanalytiker Siri Stedje og krimforfatter og tidligere etterforsker Jørn Lier Horst, går Aass gjennom saken på nytt for å forsøke å finne nye svar.

Journalist Hans Petter Aass, og kriminalanalytiker Siri Stedje er sentrale i den nye TV 2-serien om drapet på Tina Jørgensen.

­­– Jeg har nå jobbet med saken like lenge som Tina var i live, sier Aass i meldingen.

– Jeg begynte å jobbe med denne saken tirsdag 26. september 2000, to dager etter at Tina ble meldt savnet. Kort tid etter var jeg i kontakt med flere av Tinas nærmeste. Jeg fikk tidlig et veldig godt forhold til Torunn, og jeg har alltid følt at hun stoler på meg. Det er en tillit jeg setter veldig stor pris på, forteller han.

Aass sier at målet med serien er at politiet igjen åpner etterforskning i den henlagte drapssaken.

Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, medvirker i serien - som også vil gi et innblikk i dagbøker og video av 20-åringen for første gang.

–Jeg har levd med smerten i 23 år og har aldri gitt opp håpet om å finne den som tok fra oss den flotte jenta vår. Med videoer, bilder og historier vil jeg fortelle verden hvordan Tina var; en sprudlende jente med bein i nesa, forteller Torunn, og fortsetter:

– Hans Petter er en fantastisk mann, og vi har begge et like sterkt ønske om rettferdighet for Tina. Alt jeg kan håpe på er at politiet gjenåpner etterforskningen og ser på de nye sporene, slik at jeg og familien får svar.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS