To avdelinger blir til én hos TV 2.
Illustrasjonsbilde, TV 2

TV 2-drone fikk teknisk svikt: Én person skadet

Havarikommisjonen har konkludert etter en droneflyvning i Bergen i 2022. 

Publisert Sist oppdatert

Havarikommisjonen har undersøkt en droneflygning hvor en TV 2-drone fikk problemer, og konkludert med at hendelsen skyldes teknisk svikt. 

Det var under en drone-trening før triatlon-VM i august 2022, hvor TV 2 Luftfoto sin drone sluttet å respondere. Dronen fløy i høy fart inn et vindu i fjerde etasje på Bryggen i Bergen. Der satt flere personer og spilte lunsj, og en person fikk mindre kuttskader.

Havarikommisjonen skriver at dehar drøftet flere mulige scenarioer som kan føre til at en drone slutter å respondere på styrekommandoer fra dronepiloten. 

«Dette inkluderte blokkering av signal mellom drone og fjernkontroll. Det mest sannsynlige scenarioet er at hendelsen skjedde fordi en funksjon i dronen utilsiktet overtok kontroll over flygningen.»

I rapporten retter de også kritikk mot produsenten av dronen, og viser til at de har slitt med å få analyser og svar på spørsmål fra produsenten. De skriver at det tok ti måneder før de fikk DJI sin analyse av hendelsesforløpet. 

«Havarikommisjonen er også kjent med to andre undersøkelser der undersøkelsesmyndighetene i hhv. England og Nederland har hatt utfordringer med å få informasjon fra produsenten. Etter disse undersøkelsene ble det gitt to sikkerhetstilrådinger til produsenten for å bedre sine rutiner for samarbeid med havarikommisjoner.»

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS