Politisk kommentator, nå politisk redaktør i Nordlys, Maja Sojtaric

Får fortsette som politisk redaktør i Nordlys: – Ærefullt oppdrag

Har vært konstituert i stillingen siden september, nå får hun den fast.

Publisert Sist oppdatert

Maja Sojtaric tar nå over stafettpinnen som Nordlys sin politiske redaktør, etter at Skjalg Fjellheim gikk på dagen i fjor høst.

– Det er en stor rolle man ikke kan gjøre halvveis. Uansett om man er konstituert eller ikke har det har samme effekt på offentligheten, sier hun til egen avis.

Hun forteller videre at hun synes det er hyggelig å få tilliten.  Sojtaric har vært kommentator i avisen siden 2021.

På egen Facebook-side skriver hun at hun virkelig har fått kjenne på det.

– At det er den mest spennende jobben i Nord-Norge. Det er et ærefullt oppdrag i et demokrati å bidra til samfunnsdebatt.

Lage egen kurs

Da Medier24 intervjuet henne i Pressepodden i november, sa hun at hun forventet å bli sammenlignet med sin forgjenger, samtidig som hun vil stake ut sin egen kurs. 

Dette var like etter hun hadde blitt konstituert i rollen, og hun var ærlig på at hun ønsket jobben permanent.

– Det å være politisk redaktør er også en rolle som må fylles for et avishus. Skjalg var veldig tydelig på at den rollen må ha en viss autoritet, og det er jeg helt enig i, sa Sojtaric da.

Hun kalte Nordlys den viktigste og største avisen i Nord-Norge.

– Det skal vi også fortsette å være, og vi skal ha såpass selvtillit også på leder- og kommentatorplass. Det vi har å melde har stor betydning for vår landsdel, sier hun. 

Fra egne rekker

Stillingen som politisk redaktør har vært utlyst. Sjefredaktør Helge Nitteberg er fornøyd med å ha funnet en redaktør fra egne rekker.

– Hun har vist i snart tre år at hun er en særdeles dyktig kommentator, og nå også at hun fyller rollen som politisk redaktør på en god måte, sier sjefredaktøren til Nordlys.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS