Mann svømmer i veldig kaldt isvann.
Issvømming er en av idrettene Nicolay tester i den nye sesongen av Helt Ramme sporter.

Nye spinnville idretter i Helt Ramme sporter

Det blir smerte, tårer og latter når Nicolay Ramm nok en gang drar med seg kjendiser for å konkurrere i noen av verdens rareste idretter.

Publisert Sist oppdatert

Er det farlig å delta i et osteløp? Hvordan reagerer kroppen på issvømming, og hvilken påkjenning er det å løpe maraton i ørkenen?

Dette er noe av det Nicolay Ramm og et knippe modige kjendiser finner ut av i sesong to av Helt Ramme sporter.

– Med fare for å bli historieløs. Jeg vil tørre å påstå at det er det farligste programmet som er laget på norsk TV. Jeg har vært redd for livet mitt opptil flere ganger. Vi har skrudd opp ekstremnivået på sportene noen hakk fra første sesong, sier Nicolay.

Denne sesongens modige kjendiser er Mikkel Niva, Christina Vukicevic Demidov, Oskar Westerlin, Cengiz Al, Mads Hansen, Emilie Voe Nereng, Selma Ibrahim og Birk Ruud.

I den første episoden tar Nicolay med seg Mikkel til England for å løpe et tradisjonsrikt osteløp ned en stupbratt gressbakke – en sport som gjerne kalles «verdens mest idiotiske». 

– Det er absolutt noe av det dummeste og farligste jeg noen gang har gjort. Jeg tror aldri at jeg har vært så redd i hele mitt liv, sier Mikkel.

Nicolay er enig i at det var en over middels spennende sport å teste.

– Osteløp er akkurat så koko som det ser ut som. Bakken er brattere enn unnarennet i Holmenkollen og hard og humpete som en utfortrasé. Overmodige menn og kvinner uten hemninger tar løpefart og kaster seg utfor. Det er fullstendig galskap, sier han.

NRK har tro på at årets sesong også vil by på minneverdige øyeblikk for alle som ser på.

– Kombinasjonen Nicolay Ramm, sprø idretter og kjendiser er en suksessoppskrift. Dette blir både spektakulært og overraskende. Målet med serien er å engasjere unge, men også treffe bredden i NRK-publikummet. Jeg tror og håper at denne serien vil bli snakket om, sier Anders Rove Bentsen, redaksjonssjef for utvikling i NRK Sport.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS