Hilde Schjerve blir ny sjefredaktør i SOL. Her fra mai 2022, da Schjerve besøkte Pressens hus og NTB.

Hilde Schjerve er ny sjefredaktør for SOL

Forlater NTB for toppstillingen i SOL.

Publisert Sist oppdatert

Nyhetsredaktør Hilde Schjerve forlater NTB for å bli ny sjefredaktør for SOL. Det melder Aller Media i en pressemelding mandag.

Dermed returnerer Schjerve til Aller Media-systemet drøye to år etter at hun forlot stillingen som redaktør for Dagbladet Pluss.

– Vi er svært glade for å kunne ønske Hilde Schjerve velkommen som ny redaktør for SOL. Hun er en drivende dyktig medieleder med solid innsikt i det digitale lesermarkedet, og hun har et hjerte som banker for nyhetsjournalistikken, sier konserndirektør for media, Alexandra Beverfjord.

Selv sier Schjerve følgende i pressemeldingen.

– Det er et privilegium å få bli kaptein på SOL-skuta, og jeg gleder meg skikkelig til å bli kjent med redaksjonen og gyve løs på oppdraget med å styrke SOLs posisjon inn i fremtiden. Jeg ser også frem til å jobbe med alle de herlige og dyktige folkene i Aller Media igjen, sier Hilde Schjerve.

Visuell redaktør i NTB, Christina Dorthellinger, går inn som fungerende nyhetsredaktør som følge av at Schjerve forlater nyhetsbyrået.

– Døgnet rundt produseres store mengder journalistikk som benyttes av hele det norske medielandskapet. Akkurat nå jobber vi med å definere og forme fremtidens nyhetstjeneste. Det gleder jeg meg til å være med på - i tett samarbeid med alle som jobber i redaksjonen og ikke minst norske medier lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Dorthellinger i en pressemelding.

Medier24 spekulerte tidligere denne måneden om hvem som skulle ta over som SOL-sjef. Da var ikke Hilde Schjerve et av navnene som dukket opp.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS