Tormod Utne har takket ja til stillingen som PFU-rådgiver. han starter i Norsk Presseforbund fra høsten av. Foto: Lea Albertsen

Tormod Utne (52) blir ny PFU-rådgiver

Førstelektor ved Høgskolen i Volda og tidligere redaktør i en rekke medier, Tormod Utne, blir ny rådgiver i Norsk Presseforbund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I vår kom nyheten om at Ingrid Nergården Jortveit tar to års permisjon fra jobben som PFU-rådgiver for å bli universitetslektor på Oslo Met. Nå er det klart at tidligere redaktør og førstelektor ved Høgskolen i Volda, Tormod Utne, tar over.

– Jeg ser veldig fram til å jobbe for Norsk Presseforbund. Det å jobbe for en best mulig standard på en fri og uavhengig presse ser jeg på som svært meningsfullt og noe jeg gleder meg veldig til å ta fatt på. I mine øyne er det noe av det mest meningsfulle jeg kan få arbeidet med, og er veldig glad for å få brukt bakgrunnen og kompetansen min på dette, sier Utne.

Han har i tillegg til Trønderbladet hatt redaktørroller i Nettavisen, TV 2 og Sunnmørsposten fram til 2015. Siden den gang har han undervist journaliststudenter på avis/nett-bacheloren i Volda, og forsket på digital journalistikk. I dag er han førstelektor ved Høgskulen i Volda.

– Vi er veldig fornøyd med å få Tormod på laget. Han har lang erfaring fra bransjen, både fra nasjonale, regionale og lokaler medier. I tillegg har han høy digital kompetanse og ikke minst har han de siste årene jobbet med spennende utviklingsprosjekter ved Høgskolen i Volda. Vi ønsker ham varmt velkommen til presseforbundet, sier generalsekretær Elin Floberghagen.

Utne starter i Norsk Presseforbund i august. Han forteller at han fremdeles kommer til å bo i Volda, men vil pendle til Oslo.

– Nå ser jeg fram til å bli bedre kjent med gode kolleger i presseforbundet og det spennende miljøet som nå er samlet under samme tak i Pressens hus, sier han.

Powered by Labrador CMS