Irene Kinunda Afriyie fikk Sjur Holsen minnepris

Irene Kinunda Afriyie fikk Sjur Holsen minnepris

Samfunnsdebattant og kommentator Irene Kinunda Afriyie fikk minneprisen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

(BERGEN): Under åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen ble Sjur Holsens minnepris delt ut av Jens E. Kjeldsen.

Den ble gitt til samfunnsdebattant Irene Kinunda Afriyie.

Kinunda Afriyie er gjestekommentator i Bergens Tidende og hun er ofte å møte i offentlige debatter og samtaler på Vestlandet og i resten av Norge.

Blant de mange fora hun har snakket på er Arendalsuka, TEDx Youth og Tiger Talks. På NRK har hun deltatt på Etikk-etaten live, gitt Morgenandakten og hatt Sommer i P2. Hun har også vært programleder i NRK-serien «Irenes valg”.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Kinunda Afriyie er en samfunnsdebattant i Sjur Holsens ånd. Hun er nysgjerrig og åpen, ærlig og tydelig. Hennes stil er nyansert og konfliktdempende, men alltid klar. Hun er raus og uhøytidelig, selv når emnet er vanskelig, vondt og kontroversielt.»

Prisen skal hedre Sjur Holsens virke som journalist, redaktør og forfatter. Målet er å motivere flere mennesker med ulike perspektiver og erfaringer til å delta i samfunnsdebatten i Holsens ånd.

Prisen gis til en person som foregående år har bemerket seg med særpregede og substansielle bidrag. Det stilles ingen krav til form, men kandidatenes formidling skal være av høy kvalitet og ha samtidig potensial for videre utvikling.

Premien er et reisestipend på 100.000 kroner.

I juryen satt Jens E. Kjeldsen, Gard Steiro, Trine Eilertsen og fjorårets vinner Harald S. Klungtveit.

Powered by Labrador CMS