Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt og drept tidligere i vår.

Israels hær: Ingen mistanke om noe kriminelt da journalist ble drept

Den israelske hæren sier at dersom en israelsk soldat skjøt kulen som drepte Shireen Abu Akleh, er det ingenting som tyder på at det var en kriminell handling.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Al Jazeera-journalisten ble skutt og drept i forbindelse med sammenstøt i Jenin på Vestbredden 11. mai.

– Ettersom Abu Akleh ble drept i en aktiv stridssone, er det ingen umiddelbar grunn til å mistenke noen kriminell handling med mindre det kommer fram ytterligere beviser, heter det i en uttalelse fra generaladvokat Yifat Tomer-Yerushalmi. Hun leder den militære påtalemyndigheten og har dermed det endelig ansvaret for å bestemme om noen enkeltsoldat skal stilles til ansvar for det dødelige skuddet.

Tomer-Yerushalmi sier Israel foreløpig ikke vet om palestinsk-amerikanske Abu Akleh ble drept av et skudd som kom fra palestinsk side eller av en israelsk kule rettet mot en militant palestiner.

– Hæren snur hver stein for å undersøke omstendigheten rundt hendelse og forstå hvordan Abu Akleh ble drept, sier generaladvokaten.

Det palestinske utenriksdepartementet sier mandag at de har levert en rapport til den internasjonal straffedomstolen (ICC) om det de beskriver som «henrettelsen» av Abu Akleh. De ber ICC bruke rapporten for å sikre fortgang i etterforskningen «og stille kriminelle og drapsmenn for retten internasjonalt».

Powered by Labrador CMS