Marianne Lein Moe

Marianne Lein Moe er ny nyhetsredaktør i iTromsø

Rykker opp fra stillingen som frontsjef i samme mediehus.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen har Marianne Lein Moe vært ansatt i iTromsø i over ti år. Nå får hun bryne seg på stillingen som nyhetsredaktør.

– Jeg er glad, stolt og ydmyk over å ha fått denne tilliten. Redaksjonen i iTromsø består av utrolig dyktige, kloke og herlige folk som jeg i mange år har hatt æren av å jobbe med og lære av. Det å skulle lede denne gjengen gleder jeg meg derfor veldig til. Her er det alltid høy temperatur og aldri kjedelig, sier Lein Moe i en pressemelding.

Gjennom årene har hun ledet flere interne prosjekter, og har også vært ansatt som prosjektleder for avisens eventsatsing.

– En av mine viktigste oppgaver som nyhetsredaktør blir å sørge for at vi alltid tar leserne våre på alvor, og at vi til enhver tid lager gode og gjennomarbeidede saker om både økonomi, politikk, teater og trafikk. At vi er tydelige, troverdige og tilgjengelige som nyhetsformidlere, og at folk derfor velger å komme til oss når de skal lese lokale nyheter, sier Lein Moe.

Ifølge sjefredaktør Trond Haakensen var det flere godt kvalifiserte søkere til stillingen. Han er fornøyd med ansettelsen.

– Marianne pekte seg ut som den aller beste kandidaten til stillingen. Hun er en svært engasjert, målbevisst og ansvarsfull medarbeider med god nyhetsteft. Hun har de siste årene vist at hun er god til å lede og til å motivere sine kolleger, og utviser dessuten solid evne til å gjennomføre, sier han.

Lein Moe tar over etter Preben Olsen som nylig sluttet i iTromsø for å begynne som journalist i VG. Lein Moe tiltrer som nyhetsredaktør fra 1. januar 2023. Tora Lind Berg er fungerende nyhetsredaktør inntil da.

Powered by Labrador CMS