Jørgen Watne Frydnes blir ny generalsekretær i Norsk PEN
Jørgen Watne Frydnes blir ny generalsekretær i Norsk PEN

Jørgen Watne Frydnes blir ny generalsekretær i Norsk PEN

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å kjempe for ytringsfrihetens kår og styrke PEN, verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon, sier Frydnes.

Publisert

Jørgen Watne Frydnes tiltrer som generalsekretær i Norsk PEN 1. oktober 2023. 

– Vi er svært glade for å få en så dyktig og erfaren generalsekretær, sier Ann-Magrit Austenå, styreleder i Norsk PEN.

Som Norsk PENs generalsekretær skal Frydnes lede sekretariatets daglige drift og arbeidet med å fremme og beskytte ytringsfriheten i Norge og internasjonalt. 

Organisasjonen har mål om å løfte og videreutvikle arbeidet for ytringsfrihet, med støtte til fengslede og forfulgte forfattere, journalister og andre frie ytrere både nasjonalt og internasjonalt.

– Demokratier på vikende front over hele verden er en av vår tids største utfordringer. Viktigheten av frie ytringer for å bekjempe den ødeleggende utviklingen vi ser i våre samfunn, kan ikke understrekes nok. Alle festtalene vi har hørt om demokrati, tillit og frihet som ikke skal tas som en selvfølge, har en annen tone i dagens verden. Alvoret er over oss og jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å kjempe for ytringsfrihetens kår og styrke PEN, verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon, sier Frydnes.

Frydnes har siden 2011 vært daglig leder av Utøya, hvor han var ansvarlig for å gjenreise Utøya etter terrorangrepet i 2011. I tillegg er han medlem av Den Norske Nobelkomite og styremedlem i Den Norske Helsingforskomitéen. 

Frydnes har 12 års erfaring fra Leger Uten Grenser. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo, har en mastergrad i internasjonal politikk fra University of York i England.

Hege Newth tiltrer som assisterende generalsekretær i Norsk PEN.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS