Yousef Hadaoui, NRK

Julepraten:

Imponert over Sumaya Jirde Ali: – Hadde det vært meg hadde jeg ligget i fosterstilling i en uke

NRK-profil Yousef Hadaoi ser på TV med kidsa til søstra og besøker gamle naboer i jula. Og sender shout out til Fett-redaktør Sumaya Jirde Ali.

Publisert

Medier24s tradisjonsrike julepraten fortsetter, og i dag er det NRK-programleder Yousef Hadaois tur.

– Hva gjør du i jula?

– Jeg er veldig god på å bare slappe av i jula, og så prøver jeg å dra opp til Bøler. Jeg bor på Grønland nå, men besøker de gamle naboene, som Knut på 92 år i Bølerskrenten. Og så stikker jeg så klart innom familien min.

– Jeg har gode minner med flere naboer fra barndommen, vi fikk gaver fra dem og vi ga dem gaver. Det sitter igjen. Jeg har vært alene i jula et par år, og man kjenner det ekstra på kroppen når det er jul. Og så vet jeg det er mange som er ensomme i jula, og jeg veit det betyr litt ekstra for dem som har mista noen. Det er min plikt å besøke dem, det er bare en time men det betyr mye for folk. Anbefaler det til folk der ute!

– For man kan ikke bare tenke på «black week» og «black friday» og kjøp, kjøp, kjøp. Neste år blir det vel «black month». Det blir bare verre og verre, jeg blir dårlig. Bare bullshit vi har henta fra USA, vi er så gode på å bare ta etter alt der det er penger. Det er det jula har blitt for mange dessverre, men det er ikke egentlig det det handler om.

– Har du noen spesielle juletradisjoner?

– Jeg elsker å se på Flåklypa Grand Prix. Det er alltid koselig! Det var jo sist man hørte noe positivt om arabere på TV, hehe. Jeg ser det med kidsa til søstra mi. Og så ser vi på det programet med Snipp og snapp. Det har bare blitt en greie. Selv om vi har sett det 300 000 ganger, må vi få det med oss.

- Ikke «Tre nøtter ...»?

– Jo, den også så klart! At jeg kunne glemme den. Den voiceoveren, én fyr som snakker i hele filmen, det er legendarisk, episk opplegg. Så low budget fra NRK som det går an, men alle ser på.

– Hvilken artikkel fra 2022 gjorde mest inntrykk på deg og hvorfor?

– Man husker kanskje det siste man har lest, jeg har hatt veldig vondt av Sumaya (Jirde Ali, red.anm.). Det har gått veldig inn på meg. Når man sier fra og i tillegg får masse hets, det er ikke det Norge jeg kjenner. Jeg føler noen ganger at vi beveger oss i feil retning. Det er viktig å si fra og prøve å ta vare på hverandre. Julebordsesongen er en skumle greie folk klarer faen ikke å oppføre seg. Synd at vi må ta den kampen hver jul. Vi må prøve å skjerpe oss litt alle sammen.

– Hvem i mediebransjen har imponert deg mest?

– Jeg må gå for Sumaya igjen. Jeg kjenner henne godt, jeg veit hvor snill og søt hun er. Jeg merker selv at når jeg får bare bittelitt hets, kjenner jeg det på kroppen. Jeg har prøvd å sette meg i hennes situasjon som er 30 000 ganger verre. Hadde det vært meg hadde jeg ligget i fosterstilling i en uke. Hun må være veldig sterk, så shout out til henne som er så tøff!

– Hva var det morsomste / pinligste som skjedde i 2022?

– Jeg tør egentlig ikke snakke så høyt om det, jeg er ikke noe for VM i Qatar. Men det hykleriet synes jeg er pinlig, at vi har begynt å blande sport og politikk. La kidsa nyte fotballen! Snart blir det pressekonferanse midt under kampen og man må ta avstand under cornere. Når mine kollegaer i NRK må gå ut og beklage at de er programledere i VM-seningen... Drit i det liksom, dere har ikke noe å beklage, det er ingen som hater på dere. Dere gjør en jobb. Jeg er for kritikk mot Fifa men man kan ikke se en fotballkamp nå, uten å bli påminnet om at det er noe som har skjedd. Da tenker jeg tilbake til barndommen da jeg spilte med nynazister på samme lag. Jeg tror ikke vi kunne gjort det i dag. Men når vi spiller fotball, glemmer vi all politikk, og legger fra oss alt av religion og kultur bare spiller ball.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2023?

– Da kommer UFOEne! Nå har det gått så jævlig skeis her, så nå må noen andre komme og rydde opp. Vi greier det tydeligvis ikke alene, så det kommer et eller annnet som kan forene oss. The big surprise!

– Sagt med litt humor, da, så du ikke tror at jeg sitter hjemme med aluminiumshatt.

Powered by Labrador CMS