Kaja Kristin Ness Kotsbakk er ny gravesjef i NRK region midt
Kaja Kristin Ness Kotsbakk er ny gravesjef i NRK region midt

Kaja Kristin Ness Kotsbakk blir ny gravesjef i NRK region midt

– Jeg har fått drømmejobben, sier den nye gravesjefen. 

Publisert Sist oppdatert

Kaja Kristin Ness Kotsbakk blir ny gravesjef i NRK region midt. 

– Jeg er veldig glad for at Kotsbakk har takket ja til å lede vår satsning på undersøkende journalistikk. Hun er en drivende dyktig journalist med solid erfaring. Hun har det som skal til for å lede gravegjengen vår, sier nyhetsredaktør Nareas Sae-Khow i NRK Trøndelag.

Den undersøkende redaksjonen i NRK region midt ble opprettet i 2021 og Kotsbakk var med fra start. Hun har jobbet som gravejournalist og vikariert som prosjektleder frem til nylig.

Hun vil lede NRKs regionale undersøkende redaksjon med base på det nye nyhetsgulvet på Tyholt i Trondheim. Redaksjonen består av gravejournalister fra NRK Trøndelag, NRK Møre og Romsdal og NRK Innlandet.

Kotsbakk har jobbet i NRK i 15 år og blant annet jobbet flere år som riksreporter for kultur i Trondheim. 

– Jeg har fått drømmejobben! Det er et privilegium å få lov til å lede de flinke folka i vår region. Sammen skal vi videreutvikle gruppa og lage journalistikk som virkelig betyr noe for folk, sier Kotsbakk.

Hun har frem til nå fungert midlertidig i stillingen i forbindelse med opprettelsen av det nye nyhetsgulvet i Trondheim – som er NRKs største nyhetsmiljø utenfor Oslo. 

– Kotsbakk har i løpet av kort tid i denne rollen vist at hun håndterer krevende situasjoner. Hun har klokskapen og erfaringen som trengs for å kunne lede en ambisiøs og dyktig graveredaksjon, sier Sae-Khow.

Hun går nå inn permanent i nyhetsledelsen i Trondheim, sammen med Sigurd Steinum (digital utviklingssjef), Amund Aune Nilsen (nyhetssjef) og Nareas Sae-Khow (nyhetsredaktør).

– Det er fantastisk å endelig få på plass den siste av tre redaksjonssjefer på nyhetsgulvet. Jeg er sikker på at Kotsbakk og hennes gjeng kommer til å drive frem flere store og vesentlige avsløringer, i tett samarbeid med NRKs gravenettverk. 

 

Powered by Labrador CMS