Bilde av Kari Sunde
– Kari var et ankerfeste i redaksjonen der det til tider blåste motvind fra alle kanter, skriver kollegaer i minneordet.

MINNEORD:

Kari Sunde var et ankerfeste i redaksjonen

Kari huskes godt for sin lune og joviale væremåte og for å ha full kontroll på krevende programledere og vaktsjefer.

Publisert Sist oppdatert

Kari Sunde til minne (25.3.1946 - 24.9.2023):

Kari døde natt til søndag 24. september etter lengre tids sykdom. Det var en trist melding å få. Kari vil bli husket som et varmt og omtenksomt menneske. Vi som kjente henne godt vil si hennes hjerte var laget av gull.

Kari vokste opp ved Øvrevoll galoppbane. Etter engelskartium tok hun en ettårig utdannelse ved Treider Sekretærskole. Så jobbet hun i to år på Fullbrightkontoret i Oslo og tok forberedende ved siden av. Kari har også vært innom Dagbladet og undervist i fransk ved Bærum kveldsskole.

Hun var vikar i programredaksjonen til NRK Fjernsynet i studietiden. Fra 1978 var hun i mange år tilknyttet Dagsrevyen, som skrivehjelp for programlederne før hun gjennomgikk et to måneders kurs for nyhetsscripter i 1989. Deretter fullførte hun kurs for produksjonssekretærer 1990/1991. 

Kari hadde tre barn. Den 3. august 1991 omkom hennes eldste datter Anniken i en tragisk bilulykke. Dette gikk selvfølgelig sterkt inn på Kari og hun kom vel aldri over det.

Kari var veldig stolt da datteren Susanne fikk Steffen. Og siden fikk sønnen Henrik barna Jonathan og Julie. Familien var alt for Kari.

Etter produksjonssekretærkurset jobbet hun i mange redaksjoner og produksjoner i NRKs mangslungne nyhets- og aktualitetsavdeling.

Kari huskes godt for sin lune og joviale væremåte og for å ha full kontroll på krevende programledere og vaktsjefer. Jeg har jobbet sammen med henne i Knut Olsens tid som programleder og debattleder i NRK. Kari var et ankerfeste i redaksjonen der det til tider blåste motvind fra alle kanter. Hun var også god i medvind og fantastisk å ha med på sosiale arrangementer og turer i marka. Spesielt husker jeg særlig godt en tur tvers igjennom Nordmarka, som var en slags bondingtur med hele redaksjonen på slep.

Flere av oss måtte rett og slett ha drahjelp fra Karis hund Bajas for å komme oss opp de strabasiøse bakkene i det kuperte terrenget i Nordmarka, selv om ikke alle ville innrømme det etterpå. Den turen var lang og tung for de utrente i redaksjonen, men for Kari virket det som en vanlig søndagstur. Heldigvis kunne vi forfriske oss underveis på flere av de mange skihyttene. Ute i marka i helgene traff vi ofte gjester fra studiodebattene. Husker Kari, Knut og jeg slo av en prat med daværende statsminister Jens Stoltenberg på Kobberhaughytta.

Vi hadde også flere fantastiske turer til sommerparadiset Hvaler. Kari var en av de første som meldte seg, fordi hun trivdes i festlige lag.

Kari var språkmektig og kunnskapsrik. Hun kunne briljere på fransk og fra litteraturens verden. Ikke alle hadde like lang utdannelse. Kari hadde en Cand.mag.-grad med fransk, litteraturvitenskap og norsk fra Universitetet i Oslo.

Kari trivdes godt i friluft, og særdeles godt på hytta i Stavern. Dit reiste hun så fort hun hadde anledning. Det var et kjært sted og hundene måtte hun alltid ha med seg dit.

Karis barn og barnebarn kan være stolte over hennes karriere og innsats for NRK. Vi vil minnes hennes seriøse tilnærmingsmåte til jobben og hennes hjerte av gull.

Erlend Kinn
På vegne av kollegaer og venner i NRK

Begravelse i Haslum store kapell tirsdag 3. oktober kl. 11:30

Powered by Labrador CMS