NRK Marienlyst.

NRK Stor-Oslo flytter fra Torshov til Marienlyst

NRK samler krefter på Marienlyst.

Publisert Sist oppdatert

Tettere samarbeid og samlokalisering med Nyhetsdivisjonen på Marienlyst skal sikre et bedre tilbud for publikum, skriver NRK i en pressemelding.

Flyttingen vil skje i løpet av første kvartal 2025.

– En betydelig andel av Norges befolkning er i bosatt i Oslo og Akershus. Sammen med våre kollegaer på Marienlyst tar vi nå noen solide grep for å sikre enda bedre journalistikk fra et område der det bor nesten 1,5 millioner mennesker, sier distriktsredaktør i NRK Stor-Oslo, Svein Ove Hansli.

Antallet redaksjonelle medarbeidere forblir likt etter flyttingen, men NRK mener endringene vil gi fordeler i form av bedre samarbeid.

Flyttingen er et resultat av et felles prosjektarbeid som har pågått det siste året, hvor medarbeidere fra NRK Stor-Oslo og Nyhetsdivisjonen har sett på hvordan man kan få til et tettere samarbeid rundt nyhetsarbeidet. 

Medabeiderne i Nyhetsdivisjonen og Stor-Oslo, som i dag sitter på Myrens på Torhsov, skulle uansett samlokaliseres når NRK flytter inn i nytt hovedkontor på Ensjø.

– Vi har høye ambisjoner for samarbeidet rundt nyheter, og gjennom prosjektarbeidet har vi også sett at vi er avhengige av å samlokaliseres for å utnytte potensialet og få til det vi i fellesskap har satt oss som mål for samarbeidet. Vi ser virkelig frem til å jobbe enda tettere sammen med våre dyktige kolleger i NRK Stor-Oslo på Marienlyst, sier Kathrine Hammerstad, redaktør i NRKs Nyhetsdivisjon.

Distriktskontoret Stor-Oslo var en del av NRK Oslo og Viken frem til januar i år. Da Oslo og Akershus igjen ble egne fylker fra januar 2024 fikk også disse fylkene sitt eget distriktskontor i NRK igjen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS