Kjersti Løken Stavrum, daglig leder i Tinius Stiftelsen.

Dette er det nye Schibsted Media-styret

Kjersti Løken Stavrum skal lede det nyoppnevnte styret i mediekonsernet Schibsted Media.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Stiftelsen Tinius i en pressemelding.

Før jul ble det kjent at Schibsted ASA skal selge medievirksomheten til Stiftelsen Tinius

Forutsatt at avtalen godkjennes av Schibsteds generalforsamling 26. april og øvrige vilkår er oppfylt, blir stiftelsen eneeier av det nyopprettede selskapet Schibsted Media AS. Dette forventes å skje i løpet av Q2 2024, står det i pressemeldingen.

Schibsted Media blir dermed et selvstendig selskap med et nytt, uavhengig styre. Styret består av følgende medlemmer:

  • Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, blir styreleder. Hun er utdannet statsviter, har en mastergrad i ledelse og har bakgrunn som journalist og redaktør. Løken Stavrum har blant annet vært generalsekretær i Norsk Presseforbund, styreleder i Norsk PEN og ledet regjeringens Ytringsfrihetskommisjon. Hun er bosatt i Oslo.
  • André Christensen er gründer innen digitale medier og teknologi. Han har startet flere selskap, blant annet Quickplay hvor han er administrerende direktør i dag. Han har også erfaring fra blant annet Yahoo og AT&T og er bosatt i Toronto.
  • Ingrid Bojner er engleinvestor, profesjonelt styremedlem og forretningsrådgiver. Hun har sittet i lederteamet i Storytel og vært sentral i oppbyggingen av selskapet. Bojner har også ledererfaring fra Handelshøyskolen i Stockholm og Telia. Hun er bosatt i Stockholm.
  • Michael Hallén er CEO i Vizrt. Han har snudd Vizrt til å bli et globalt softwareselskap, som leverer grafikk og live videoproduksjon til den digitale medieindustrien. Han har 25 års erfaring som toppleder i ulike programvareselskaper og har hatt flere styreverv i teknologiselskaper. Han er bosatt i Gøteborg.
  • Sondre Gravir er administrerende direktør i SATS. Han har bakgrunn som konsulent og har tidligere hatt en rekke lederstillinger i Schibsted, blant annet som administrerende direktør i Bergens Tidende

Intensjonen er at dagens ansatterepresentanter i Schibsted ASA videreføres til styret til Schibsted Media.

  • Hans K. Mjelva er politisk kommentator i Bergens Tidende. Han har jobbet i avisen siden 2002. Han har også jobbet for Gula Tidend, Klassekampen og NRK. Mjelva er bosatt i Bergen.
  • Maria Carling jobber i Svenska Dagbladet, der hun er assisterende avdelingssjef for SvD Livet. Før hun startet i Svenska Dagbladet i 1992 var hun tilknyttet Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet og Trelleborgs Allehanda. Carling er bosatt i Stockholm.
  • Marita E. Valvik har jobbet i Aftenposten siden 1998 som økonomijournalist, frontsjef og nyhetsleder. Etter fire år som konserntillitsvalgt i Schibsted på heltid, vendte hun tilbake til Aftenpostens økonomiredaksjon i 2023. Før Aftenposten var hun journalist i Kapital Data. Valvik er bosatt i Oslo.

Valgkomiteen ble ledet av styreleder i Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde. Med seg hadde han tidligere Schibsted Sverige-sjef, Raoul Grünthal, og tidligere Schibsted Norge-sjef, Didrik Munch. Sistnevnte medlem ble valgt av redaktørene i Schibsted. 

Sunde er meget godt fornøyd med sammensetningen av det nye styret.

– Det har vært avgjørende for valgkomiteen å sette sammen et styre som har komplementær kompetanse og samlet sett teft for forretningsutvikling. Det har også vært en forutsetning at styrets medlemmer har god forståelse for medienes rolle og innsikt i hvordan bransjen utvikler seg, sier Sunde. 

Styreleder Kjersti Løken Stavrum ser frem til at det nye styret skal ta Schibsted Media videre i tråd med Stiftelsen Tinius’ formål.

– Utvikling og fornyelse vil være nøkkelord for det nye styrets arbeid. Mediebransjen er kjennetegnet ved at den alltid møter store teknologiske endringer tidlig. Det tror jeg dette styret er godt forberedt på å håndtere, sier Løken Stavrum.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS