Schibsted.

Schibsted vil ta avisene av børs

Vil skille ut nyhetsmediene i eget selskap, eid av Stiftelsen Tinius. 

Publisert Sist oppdatert

Mandag morgen skriver Schibsted i en pressemelding at de vil skille ut Schibsted News Media i et eget selskap. Selskapet skal ikke børsnoteres. 

Schibsted verdsetter salget av nyhetsavdelingen til 6,2 milliarder. Det inkluderer Schibsteds eierandeler i nyhetsbyråene NTB og TT, samt Polaris Media.

– I dag markerer nok et historisk øyeblikk for Schibsted når vi kunngjør et stort strategisk skifte for å la våre nåværende to kjernevirksomheter, News Media og Nordic Marketplaces, bedre realisere sitt fulle potensial som separate selskaper. Vi er overbevist om at dette trekket vil komme våre interessenter til gode, og vi vil gjøre vårt ytterste for å sikre en god overgang og forberede oss på spennende fremtider for de to enhetene, skriver Kristin Skogen Lund i børsmeldingen. 

Schibsted ønsker å gi pengene de får fra salget til aksjonærene.

Det er ventet at salget fullføres i første halvdel av 2024.

Selskapet skal eies av Stiftelsen Tinius. 

– Gjennom forhandlinger med styret og ledelsen i Schibsted ASA, har vi kommet frem til løsninger som vil gi alle Schibsted-selskapene bedre muligheter til vekst og utvikling, sier styreleder Ole Jacob Sunde i Stiftelsen Tinius.

Porteføljen inkluderernyhetsmedier som VG, Aftenposten, Aftonbladet og Svenska Dagbladet. Schibsted eier også en rekke regionale- og nisjemedier, blant annet Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, E24 og podkastplattformen Podme. 

– Vi skal bidra til en fortsatt fornyelse og sunn forretningsdrift i nyhetsmediene. Som eier er det vår oppgave å oppmuntre til utvikling av nye inntektsstrømmer og attraktive redaksjonelle tjenester. Det er avgjørende for at de skal kunne fortsette å levere journalistikk av betydning som angår folk, og som sikrer demokratiet og en opplyst offentlig samtale, sier Kjersti Løken Stavrum, daglig leder i Stiftelsen Tinius. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS