Både medieaktørene, næringsliv og politikerne i Stavanger kan smile over at avtalen nå er formelt signert. Fra venstre: Dag Mossige (varaordfører), Kjersti Sortland (Stavanger Aftenblad), Ragnar Christensen (NRK Rogaland) og Kjetil Haver (SVG Property).

NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad flytter sammen - medie­byen blir klar i 2025

- Vi har jobbet med mediebyprosjektet i fem år, og jeg er svært glad for at vi endelig har blitt enige, sier distriktsredaktør Ragnar Christensen.

Publisert Sist oppdatert

Stavanger Aftenblad og NRK Rogaland flytter sammen i Mediebyen Stavanger, opplyser mediehusene.

Mediebyen har vært planlagt i mange år, men nå er avtalen signert for utleie av Nytorget 1 i Stavanger sentrum. Mediebyen skal stå klar for innflytting 1. juni 2025.

– Vi har jobbet med mediebyprosjektet i fem år, og jeg er svært glad for at vi endelig har blitt enige om å flytte sammen på det som kanskje er Stavangers mest attraktive tomt, sier distriktsredaktør i NRK Rogaland, Ragnar Christensen.

– Vi har hatt det veldig fint i mange år i NRK sine lokaler på Ullandhaug, men ser nå fram til å flytte til et nytt og moderne bygg i sentrum, og samtidig bli både mer synlige og lettere tilgjengelig for publikum og gjester, sier han.

De to mediehusene skal nå jobbe med å få inn flere leietakere.

Stavanger Aftenblads sjefredaktør, Kjersti Sortland, ser frem til samlokaliseringen.

– Vi er sikre på at Mediebyen vil bidra til et sterkere faglig miljø i bransjen, økt verdiskapning og mer effektiv drift. Det gir oss også bedre mulighet til å komme tettere på publikum og å skape gode opplevelser, sier Sortland.

Reguleringsplanen for hvordan det nye bygget på Nytorget endelig blir er nå ute på høring. Det er ventet en avklaring innen kort tid.

Powered by Labrador CMS