Bilde av deltagere på Svarte Natta i 2015.

Svarte Natta utsettes

– Det er med tungt hjerte vi er nødt til å utsette Svarte Natta 2021. Det var ingen enkel avgjørelse å ta.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Journalistkonferansen Svarte Natta - som etter planen skulle vært holdt i Tromsø kommende helg - er utsatt grunnet korona-situasjonen i byen.

Det bekrefter arrangøren på sin Facebook-side.

Det er foreløpig ikke sikkert når konferansen blir gjennomført, men trolig i løpet av våren 2022, opplyser arrangøren.

«Det er med tungt hjerte vi er nødt til å utsette Svarte Natta 2021. Det var ingen enkel avgjørelse å ta, og vi har ventet i det lengste», heter det i meldingen.

«Grunnen til at dette kommer så tett på konferansen er at vi har ønsket å avvente konkrete svar fra kommuneoverlegen i Tromsø og pressekonferansene i kommunen og ved sykehuset tirsdag formiddag».

Den avgjørelsen ble tatt etter intens møtevirksomhet gjennom helgen og mandagen.

«I løpet av de siste dagene har vi rådført oss med flere ulike redaksjoner, Norsk Journalistlag, smittevernoverlegene i Tromsø og hotellet. Ifølge regelverket er det lov å gjennomføre arrangementet, men vi har landet på at det ikke er forsvarlig å gjennomføre Svarte Natta», opplyser arrangøren.

«Det er blant annet med bakgrunn i dette vi mener at å samle 260 journalister fra hele Nord-Norge gir en svært uheldig effekt, både etisk og på andre måter. Vi har en samfunnskritisk rolle og mange redaksjoner er sårbare for sykdom».

Powered by Labrador CMS