Øystein Bogen
TV 2-reporter Øystein Bogen slutter som USA-korrespondent.

Øystein Bogen er ferdig som TV 2s USA-korrespondent

– Måtte tørke en tåre fra øyekroken, sier den rutinerte utenriksreporten.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Øystein Bogen er ferdig som TV 2s USA-korrespondent.

Det skriver han selv på sin Facebook-side mandag kveld. 

– Måtte tørke en tåre fra øyekroken da jeg i kveld kl 1847 norsk tid slukket lyset i TV 2 Nyheter sitt Washington-kontor for aller siste gang. Mitt hjem det siste halvannet året. Og min arbeidsplass, skriver Bogen. 

Han har vært TV 2s reporter i USA siden tampen av 2021, og har tidligere korrespondent-erfaring fra Russland og Øst-Europa.

Bogen erstattet i sin tid Fredrik Græsvik som USA-korrespondent, og har vært tilknyttet TV 2 som utenriksjournalist siden 1995.

Nå forlater han USA etter halvannet år, og vil vende tilbake med å dekke Øst-Europa og Ukraina.

Kampanje omtalte Bogens planlagte retur til Europa tidligere denne måneden.

– Det har vært en innholdsrik og givende periode her borte. Og travel for enmannsorkesteret Bogen. 497 direktesendinger på TV ble det på omtrent like mange dager. 1309 live sendeminutter og i tillegg 71 redigerte videoinnslag.

– Nå venter nye utfordringer. Og hundrevis av nye sendinger fra ulike steder i Øst-Europa, inkludert Ukraina, forteller Bogen.

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække bekrefter overfor Medier24 at mediehuset tar en pause med USA-korrespondent til høsten.

– Vi har en pause fra høsten, så er planen å få på plass en korrespondent til våren igjen - frem mot presidentvalget. Vi har foreløpig ikke diskutert hvem som skal reise, sier hun til Medier24.

Solbrække skryter samtidig av Bogens innsats «over dammen».

– Øystein Bogen er en av våre mest erfarne journalister, og har gjort en svært god jobb for TV 2. Det vil han selvsagt også gjøre fremover.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS