Kristin Skogen Lund.

Høyesterett opphever forbudet mot Schibsteds Nettbil-kjøp

Høyesterett opphever Konkurransetilsynets forbud mot Schibsteds kjøp av Nettbil.

Publisert Sist oppdatert

Det var sommeren 2020 at Schibsted overtok Nettbil, som er en nettbasert auksjonsløsning for bruktbiler som selges fra privatpersoner til bilforhandlere.

Schibsted tok saken til retten, hvor de vant frem. Konkurransetilsynet anket opp til Høyesteret, som nå altså har fjernet forbudet.

– Høyesterett legger til grunn at Finns produkt er begrenset til en rubrikkannonsetjeneste for salg av bruktbil, mens Nettbils produkt er en overtakelse av alt salgsarbeid og selve biltransaksjonen. Annonsetjenesten er bare en liten del av det Nettbil tilbyr. Det er også andre forskjeller på selskapenes produkter, ikke minst en prisforskjell som er betydelig, heter det fra Høyesterett.

– Dette gjør at selskapenes produkter ikke er i det samme relevante produktmarkedet. Høyesterett kan ikke se at andre forhold som Konkurransetilsynet har lagt stor vekt på, endrer på dette. Oppkjøpet vil dermed ikke hindre effektiv konkurranse. Konkurransetilsynets anke over lagmannsrettens dom blir derfor forkastet.

Administerende direktør i Schibsted, Kristin Skogen Lund, sier at hun er utrolig glad for at saken har fått et endelig utfall.

– Saken har pågått over lang tid, og det er klart at denne usikkerheten har påvirket både Nettbils ansatte og vekstmuligheter, og hvordan Schibsted har kunnet utøve sitt eierskap i selskapet, sier Skogen Lund.

– Nå velger vi å se framover, og vi gleder oss til sette skikkelig fart sammen med Nettbils dyktige ledelse og alle ansatte i selskapet, fortsetter hun.

I 2020 kjøpte Schibsted opp Nettbil, en nettbasert auksjonsløsning for bruktbiler som selges fra privatpersoner til bilforhandlere.

I november samme år konkluderte Konkurransetilsynet med at oppkjøpet svekket konkurransen på bruktbilmarkedet, fordi Schibsted også eier Finn, og satte en stopper for oppkjøpet.

Konkurranseklagenemnda ga tilsynet medhold i dette.

Schibsted svarte med å gå til sak mot Konkurranseklagenemnda, og fikk fullt medhold i lagmannsretten i mars i fjor.

Powered by Labrador CMS