På bildet: Teaterungdom kupper morgenmøtet i Varden.
Her kupper teaterungdommen Vardens morgenmøte.

Her kupper de Vardens morgenmøte

Med NRK på slep ble Vardens morgenmøte kuppet av teaterungdom.

Publisert

Redaksjonen i Varden fikk seg en overraskelse under torsdagens morgenmøte. Med NRK på slep kuppet et titalls kostymekledde barn og unge møtet.

Innslaget ble sendt på NRKs «Norge i dag», og stuntet er også omtalt av Varden selv.

Bak kuppet sto skuespillere fra Telemark barne- og ungdomsteater, som mener deres oppstilling av musikalen «Aristokattene» ikke har blitt dekket skikkelig av avisen.

– Nå skal vi inn på Varden og gjøre et lite stunt hos dem. Fordi de vil ikke skrive om kultur, så da kommer vi til dem, siden de ikke vil komme til oss, sier skuespiller Regine Giæver Johnsen til NRK i innslaget.

Sjefredaktør Tom Erik Thorsen i Varden hyller teaterungdommen, men avviser kritikken om kulturdekningen.

Saken fortsetter under bildet.

Sjefredaktør Tom Erik Thorsen i Varden.

– Vi skriver masse om det som skjer i kulturlivet i Telemark, det som er nytt nå både for oss og veldig mange andre medier - vi bruker nok litt mindre tid på å reklamere for det på forhånd, fordi det rett og slett blir veldig lite lest, for å si det rett ut, sier han til NRK.

Varden skriver av sjefredaktør Thorsen hadde avklart besøket på forhånd, men ikke fortalt om det til de andre på morgenmøtet.

– I likhet med all annen journalistikk, må også kulturjournalistikken fornye seg. Vi leter stadig etter nye måter å dekke og omtale kultur på, og dette stuntet viser med all tydelighet at det finnes nye og andre måter å nå fram på. Kreativt! sier han ifølge Varden.

Powered by Labrador CMS