Debattredaktør i Namdalsavisa, Lars Mørkved.

#Sommerpraten:

Debattredaktøren kobler aldri helt av: – Kan et menneske leve uten nyheter? Hva slags liv er det?

Debattredaktør i Namdalsavisa, Lars Mørkved, gir ikke slipp på nyhetene om sommeren, men lar mailboksen leve sitt eget liv, forteller han i #Sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er debattredaktør i Namdalsavisa, Lars Mørkved.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Hektisk. Jeg pleier å si, at har det ene takraset sluppet taket, kommer det et nytt. Året har blitt preget av pandemien, som har vært krevende. I etterkant vil det bli forsket mye og trukket mange konklusjoner. En trenger ikke å være rakettforsker for å se hvor stor betydning redaktørstyrte medier har vært i denne tiden.

– Nasjonale- som lokale medier, har bidratt til nyttig og viktig folkeopplysning hver eneste dag. I Namdalen har vi hatt et høyt trykk på en rekke andre saker som har engasjert leserne – virkelig artig. Nyhetsinteressen, og der er spennet stort du, har ikke pandemien tatt fra folket. Heldigvis.

– Hva er årets flause til nå?

– Den toppes av Erna, hennes politiske råd- og medierådgivere, politiet og andre kloke hoder som kunne ha visket henne i øret om hvor lurt det er å spise sushi med for mange mennesker samlet. Hadde jeg kunne ha gjort noe slikt dumt? Sikkert, men jeg er ikke statsminister annet enn i huset vårt sammen med kona.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Hjemmekontor hvor jeg ser ned til lokalene til NA, der kollegene lager knallgod lokalavis sju dager i uka, og videre til den vakre Namsenfjorden. Nå er det lokalkontor uten skilt på døra, trives, men en må selvsagt ut for å treffe folk.

– Hva gjør du i sommer?

– Ser fram til ferie hvor vi skal minst være to uker i Oslo. Vi som bor i naturskjønne omgivelser året rundt, trenger påfyll av storbylivets gleder. For å være ærlig, synes jeg det sies alt for mye stygt om vår hovedstad. Der skulle jeg ha trivdes – året rundt – og rett på ferie til Namdalen, Nordens lille Alaska. Vi har alt her.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Kan et menneske leve uten nyheter? Hva slags liv er det? Det gode liv for noen sikkert, men ikke for meg. Forskjellen er at jeg slipper å gjøre noe med det og kan dyrke og videreutvikle en undervurdert egenskap; latskapen. Mailboksen for dog leve sitt eget liv.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Klokka er 2115, blank side, trippende grafikere peker på klokka.Jeg gyver løs på referatet fra kveldens lokale fotballkamp, vinkler på den ene midtstopperen, og det synger i skrivemaskina. Nådde deadline. Avisa på gata. Midtstopperen hadde rukket å skifte etternavn i pausen. Den nye spilleren hadde aldri spilt en kamp, men var ellers kjent i bybildet i Namsos. Flause? Ja. Flaut? Ja. Glemt? Nei.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Du er heldig, så nyt det! La skrivelysten blomstre, ikke være redd for å spørre om råd og vinklinger. Er det ikke noe du forstår? Spør til du skjønner det. Ikke gi deg. Ha egne ideer. Er du opptatt av noe, som klima? Ja, så lag saker rundt miljø og klima.

Powered by Labrador CMS