Ida-Marie Vatn har klare råd til årets sommervikarer: – Gå på med krum nakke, vær nysgjerrig og sulten. Strekk deg langt for å ta de vaktene du blir spurt om.

#Sommerpraten:

TV 2-profilen: – Regnbue­nekten til UEFA er dype riper i lakken til fotballens mektigste menn

TV 2 Sporten-reporter Ida-Marie Vatn er neste navn ut i #Sommerpraten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er reporter og programleder i TV 2 Sporten, Ida-Marie Vatn.

– Hvordan oppsummerer du første medie-halvår 2021?

Uforutsigbart. Når vi trodde vi hadde kommet over kneika og så frem mot en korona-fri vår og sommer kom det jammen et par bølger til. Det har blitt noen pressekonferanser i Marmorhallen med Bent Høie og co nå. Vaksinepass, karantenehotell, fargekoder, tallsystem, munnbind-brenning og polstenging. Det skal bli kjekt med et litt annet fokus.

– Ellers var det godt å endelig få på plass en ny president i USA. Idretten har vært preget av mye usikkerhet og breddefotballen har fått lide mer enn nødvendig. Ønske om boikott av Qatar-VM og regnbuenekten til UEFA er dype riper i lakken til fotballens mektigste ledere. Ellers har jeg brukt første del av ferien på å hisse meg opp over de utidige bonusene til Norwegian-toppene og nyte ekstremt underholdende kamper i fotball-EM.

– Hva er årets flause til nå?

Charter-Sveins forsøk på å irettesette FHI, eksperter og Nakstad på direkten, eller den omdiskuterte munnbind-brenningen og Erna Solbergs sushi-middag som endte med bot og beklagelse.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

Nei.

– Hva gjør du i sommer?

I sommer blir det fjellturer hos svigers på Sunnmøre. Jeg kan ikke komme på en mer nydelig plass. Så flytter vi oss videre til solbyen Sarpsborg, hvor mamma og pappa har planlagt minst ti dager med sol og bading. Ellers har vi spart en uke til høsten. Håper, som vi har gjort de siste månedene, på at det skal være mulig å bevege seg utenfor landets grenser også.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

Jeg starter alltid dagen på senga med å sjekke de viktigste nettavisene. Så blir det noen runder på sosiale medier. Ellers surrer og går nyhetskanalen innimellom. Jeg må alltid ha med meg kveldsnyhetene og sportsnyhetene på TV 2.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Jeg har forsøkt å fortrenge de fleste, men husker godt landskampen i håndball mellom Norge og Romania i Larvik, sommeren 2013. Vi sendte kampen på hovedkanalen TV 2 og Randi Gustad og jeg ledet sendingen fra indre bane. Før kampen fortalte kommunikasjonssjefen i håndballforbundet at debutanten i mål, Torbjørn Bergerud var sønnen til hopphelten, Per Bergerud. Kult, tenkte jeg. Det bruker vi i sendingen.

– Bergerud gjorde en god debut, men intervjuet etter kamp gikk ikke helt som planlagt. Jeg: «….og spensten det ligger kanskje i genene det?» Bergerud: «Hmmm…joda, kanskje det!» Jeg: «For du er jo sønnen til en kjent skihopper?!» Bergerud: «Eeeeh….er jeg det? Ikke meg bekjent». Stillhet….. Det hører med til historien at da lokalavisa laget sak på tabben hadde den ekte pappaen til Torbjørn forklart at de var i slekt med Per Bergerud, men langt uti et sted. Han var for øvrig litt fornærmet over at sønnen ikke var enda tydeligere under intervjuet på hvem som var hans far.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

Gå på med krum nakke, vær nysgjerrig og sulten. Strekk deg langt for å ta de fleste vaktene du blir spurt om. Vær selvstendig og kom gjerne med egne ideer.

Powered by Labrador CMS