Marcus Husby

VG-sjef mener Line Andersen selv oppsøkte offentligheten

Hvis Line Andersen ikke hadde gått ut med sin historie i media før rettssaken ville tilnærmingen til media kanskje vært annerledes, mener nyhetssjef i VG Rampelys, Marcus Husby.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nyhetssjef i VG Rampelys, Marcus Husby, sier at VG har hatt flere diskusjoner og redaksjonelle vurderinger rundt rettssaken mellom Line Andersen og NRK.

Flere av de riksdekkende avisene har hatt en tett dekning av rettssaken som har gått i Oslo tingrett denne uken.

Husby er klar på at dette ikke er hvilke som helst arbeidsrettssak.

– Dette er en av de mest profilerte programlederne i Norge som saksøker sin egen arbeidsgiver, statsfinansierte NRK. Det er to såpass store aktører som er i retten, sier Husby i den siste episoden av podkasten «Tut & Mediekjør».

I løpet av rettssaken har det dukket opp svært personlige forhold som går ut over selve konflikten mellom partene.

Disse opplysningene blir oppdatert i mediene minutt for minutt. Husby er klar på VG gjør løpende etiske vurderinger.

– Vi har to reportere som kommuniserer med meg, frontere og nyhetssjefer. Det er viktige etiske vurderinger som gjøres løpende. Det er krevende, men jeg føler at det fungere.

Husby er klar på at VG ikke publiserer alt som kommer frem i rettssaken, og at de også vurdere om saken blir overdimensjonert.

På spørsmål om det massive medietrykket er så stort bare fordi Andersen er kjent, svarer Husby med at hun selv har vært åpen i intervjuer før rettssaken.

– Hun har vært åpen i intervjuene når vi har spurt henne om konflikten. Hun har også vært åpen med Dagens Næringsliv om fortiden i et portrettintervju. Hadde hun ikke gjort det, så hadde det kanskje vært en annen tilnærming til denne rettssaken, svarer Husby.

Powered by Labrador CMS