Line Andersen th. på vei til retten der hun har stevnet NRK for usakelig oppsigelse.Foto: Terje Pedersen / NTB

Line Andersen-rettssaken

Utsatt: Line Andersen har fremdeles ikke møtt

NRK og Line Andersen har bedt om flere utsettelser på siste rettsdag. Saken skulle startet kl. 12.00

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag morgen kom beskjeden om at rettssaken mellom Line Andersen og NRK utsatt. Fjerde rettsdag skulle egentlig starte 09.00, men ble først utsatt en time. Like før klokken 10.00 kom beskjeden om at retten ble utsatt nok en time, etter partenes ønske. Da klokken ble elleve kom beskjeden om at det ble nok en utsettelse. Saken skulle da starte klokken 12, uten at det har kommet noen ny beskjed.

VG meldte fredag morgen at det hadde vært møter mellom partene torsdag kveld, men at det var stor avstand.

NRKs representant Vibeke Fürst Haugen og NRKs Sports redaktør Egil Sundvor ankom retten før klokken 09.00, mens Line Andersen, hennes advokater, og NRKs advokater ikke har ankommet. NRK ville ikke kommentere ovenfor pressen om det hadde vært forliks-samtaler.

Før retten ble hevet torsdag kom fagdommer Helen Andenæs Sekulic med en sterk anbefaling til begge parter om å komme til enighet torsdag kveld etter retten.

Dommeren påpekte at retten ikke kan gjøre noe med arbeidsforholdet i NRK-sporten, og at en dom ikke vil løse konflikten, men heller bidra til at den eskalerer ved at den tapende part anker til lagmannsretten.

Torsdag tok hele elleve vitner plass i rettssalen, da hadde NRK kuttet tre av sine vitner, for å kunne holde tidsskjema. Flere av vitnemålene gikk på det dårlige arbeidsmiljøet i NRK Sporten, i tillegg til det mye omtalte sjakkmøtet og både vitner for Line Andersen og NRK pekte på at NRK burde ha gjort noe med arbeidsmiljøet for lenge siden.

I ugangspunktet skal det på siste dag være to vitner for NRK, Jan Petter Saltvedt og Nikolai Wiik Rindedal - henholdsvis sportskommentator og vaktsjef, og personalsjef. Etter de siste vitnene, sto det på planene at sluttprosedyrene skulle starte.

Line Andersen saksøker NRK for ugyldig oppsigelse, med bakgrunn i å ha blitt tatt av skjermen etter en lang karriere med høy profil og prestisjefylte TV-oppdrag i statskanalen.

Powered by Labrador CMS