Sigrid Bonde Tusvik under Podivalen

– Vi fikk reaksjoner fra mediehus som mente dette var helt psyko å drive med

Sigrid Bonde Tusvik mener «Tusvik & Tønne» flyttet grensene for podkast «sinnssykt langt»: – Alle andre kan bare lene seg tilbake på grunn av oss.

Publisert Sist oppdatert

Under «podivalen» på Pressens hus fortalte komikere og podkast-profiler Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne og suksessen med podkasten «Tusvik og Tønne». De var blant de første norske prate-podkastene, og startet allerede for tolv år siden.

– Så vi var jo størst i fem år. Helt til noen flere kom, og det koste vi oss jo voldsomt med, sier Bonde Tusvik.

Hun påpekte også at de skapte seg en følgerskare på at de var frittalende og frittstående.

– På godt og vondt har vi vent til lytteren det. Og også Medie-Norge, som synes det var helt vilt. Vi fikk reaksjoner fra mediehus som mente dette var helt psyko å drive med, sier hun.

 – Jævlig dårlig stemning

Bonde Tusvik mener det ikke nå er slik at redaktørstyrte podkaster er helt rene og uskyldige, mens frittstående podkaster er helt syke.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne snakket om hvordan det var å gå fra frittstående til podkast bak betalingsmur.

– Sånn sett vil jeg ganske ubeskjedent si at vi dro grensen så sinnssykt langt, og at alle andre bare kan lene seg tilbake på grunn av oss, sier Bonde Tusvik.

Og følgerskaren, som duoen har gitt navnet «fung-folket», har vært nådeløse for endringer, både da de begynte med annonser, og da podkasten gikk over til Podme og ble plassert bak betaling.

Duoen gikk over til podkast-tjenesten i 2021.

– Det var jævlig dårlig stemning. Og var mange sure meldinger. Senest i går fikk jeg melding fra en som hadde vært sur i to år, men som nå var tilbake og hadde kjøpt abonnement, sier Bonde Tusvik og legger til:

– Men det mener jeg er en fantastisk gave, at de engasjerer seg.

 Tok med lytterne på alt

Makkeren Tønne påpeker at de også fikk samme reaksjoner da de startet med annonser.

– Og så er det litt som å være sur for at man må betale for Netflix og YouTube. Ja, noen ting er gratis, men til slutt måtte vi bruke så enormt mye tid på å lage disse reklamene, fordi vi ikke ville lese de manusene vi fikk fra annonsørene, sier Bonde Tusvik.

Og det å ha den faste følgerskaren gjorde også at de delte mye av sitt personlige liv.

Duoen spilte inn podkast like etter at Bonde Tusvik hadde født barn og Tønne hadde hatt hjerneslag.

– Så da sitter vi der, du med lammelse i halve ansiktet og jeg med revnegrad 2. Og det er på en måte litt viktig at man også viser lytterne det. Og viser lytterne at de er viktige, selv med hjerneslag og amming, sier Bonde Tusvik.

Lisa Tønne sier det er sunn fornuft som har gjort at podkasten har endret seg.

– Sunn fornuft

Duoen har også alltid hatt som regel at man ikke skal klippe bort noe av det som blir sagt i podkasten.

– Og så kan man jo si at nå når vi er i Podme, så klippes det. Men det er som regelen når vi sier ting som vi glemmer at samfunnet ikke vet om, sier Bonde Tusvik.

– Men jeg tror Podme er både skuffet og overrasket over hvor lite de måtte klippe. For ryktet var at vi ikke fulgte Vær varsom-plakaten, men vi er komikere. Det vi driver med er satire og humor. Og plakaten er for oss sunn fornuft, sier hun.

Og begge er klare på at podkasten har forandret seg i løpet av de årene.

– Før kunne vi snakke om «pærra» på en annen måte. Men det handler ikke om betalingsmur, det handler om at samfunnet har forandret seg, sier Tønne.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS