NRK skal sende all friidrett fra OL i Paris 2024

– Dette er svært gledelig for oss i NRK, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Publisert Sist oppdatert

NRK får rettighetene til å vise friidretten fra De olympiske leker neste sommer, mens TVNorge og Warner Bros. Discoverys øvrige plattformer vil vise samtlige idretter og øvelser. 

Det melder begge aktørene i en pressemelding.

– Dette er svært gledelig for oss i NRK. Vi mener at denne nyheten kommer det norske publikummet til gode, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. 

Ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge, Magnus Vatn, håper dette samarbeidet vil styrke TV-opplevelsen for alle som bryr seg om sport.

– Å kunne overlevere stafettpinnen til NRK for friidretten nå, gjør vi med glede og vel vitende om at de vil forvalte rettigheten veldig bra. Dette vil være en forsmak på hvordan vi skal samarbeide om De olympiske leker også i fremtiden, sier Vatn.

Den nye avtalen innebærer at NRK skal vise alle friidrettssendinger fra Paris, inkludert maraton, triathlon og kappgang, både på de lineære TV-kanalene og i NRK TV. Warner Bros. Discovery vil vise alle øvelser på sine kanaler og plattformer.

Discovery, som senere ble til Warner Bros. Discovery, har hatt rettighetene til å vise OL siden 2018. 

I januar i år ble det kjent at NRK har sikret seg muligheten til å sende samtlige OL-øvelser fra 2026-2032 på TV, radio og på nett.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS