Marius Dahl skal jobbe mye i sommer, men passer på å slappe av på sin egen måte.

#Sommerpraten

Nidaros-journalisten foretrekker høstferie og forstår seg ikke på nordmenns sommervaner

Marius Dahl kommer til å tilbringe store deler av sommeren på jobb hjemme i Trondheim, forteller han i #Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det sportsjournalist i Nidaros, Marius Dahl, sin tur.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Jeg kommer ikke på noe unikt for å være ærlig. Krigen i Ukraina har jo preget nyhetsbildet en del og jeg syns både nasjonale og lokale medier har hatt mye bra stoff der.

– Jeg vil heller benytte mitt talerør her til at DU deler fantastisk lesestoff. Ikke fyll sosiale medier med saker du ikke mener bør leses, titler som er dårlige eller at Dagbladet har skrevet om små peniser. Del de gode sakene du vil ha mer av. De finnes i alle aviser.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Skulle ønske økonomien i lokalavisene var bedre, slik at vi kunne hatt mer åpent innhold. Man skal uansett kunne holde seg oppdatert på lokalsamfunnet uten abonnement, også skal de mest lojale leserne selvfølgelig bli tilbudt det lille ekstra. Det er viktig å ha folkeopplysninger i overskriftene, en front med bare kryptiske titler er for eksempel ikke særlig pent for noen.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Det er å være i Norge. En uke ferie og tre uker med jobb. Kanskje til og med lure seg til å få dekket et sportsarrangement eller to, slik at man får seg en tur... Ferien sparer jeg stort sett til høsten, når det er billigere å reise og det er deiligere å komme unna klimaet vårt. Jeg har aldri skjønt de som bor i Norge og stikker av i ukesvis når det faktisk er fint her. Selv om jeg forstår at vestlandsferie ikke akkurat er solgaranti altså.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Off, litt for mange. Mine kollegaer er heldigvis flinke, men den lille prosenten som kan gjøres bedre klarer jeg ikke å legge fra meg og jeg sjekker lesertall og foreslår titler. Jeg fikk kjeft av tuppa da vi var i Roma og jeg diskuterte titler med kollegaer mens vi lå i senga og slappet av. Samtidig er vi heldige som får jobbe med noe så spennende som media.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Neste spørsmål. Neida. Det er vel mest en del småting. Jeg husker jeg feilsiterte Pål André Helland på at han var skadet, når han sa noe helt annet. Da var han litt sur noen minutter. Ellers satte jeg spillervurderinger en gang i høsten 2020 og la like gjerne karakterene der draktnummerne skulle stå. Det var jo pent.

– Men den verste tabben har jeg sikkert fortrengt. Det kommer sikkert noen titalls tips på innboks til Medier24 når denne saken er ute.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ta til deg all læring, stå i stormen og vit at du kan ha gjort en svært god jobb om både kilde og enkelte lesere er forbannet. Vær likevel ydmyk, ta til deg kritikk og vurdér magefølelsen hele tiden. De fleste saker kunne alltid vært litt bedre. Det kommer tunge og kjedelige dager, men selv de dagene har du en fantastisk jobb der du kan påvirke, leke deg med ord og gjøre hverdagen til mennesker bedre.

– Husk: Leserne sier ingenting når du gjør en god jobb. Postmannen får sjelden ros for å levere post hen og.

Powered by Labrador CMS