Kristin Skogen Lund etter sin presentasjon av Q3 2022.

Schibsted-aksjen raser etter kapital-fremlegging

Mediekonsernet opplevde en nedgang på nær 10 prosent i aksjekursen tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag avholdt Schibsted kapitalmarkedsdag på Mesh i Oslo.

Fremleggingen fokuserte på Nordic Marked Place-segmentet, men informerte også om at veksten i digitale abonnenter, ikke er nok til å oppveie nedgangen i trykte og digitale annonseinntekter.

Schibsted forventer et negativ EBITDA-resultat for News Media i første kvartal 2023. Konsernet har som mål å ha en EBITDA-margin på mellom 10-12 prosent.

De negative utsiktene gjør at aksjekursen til Schibsted fikk et kraftig fall tirsdag.

Ved børsåpning lå aksjeprisen på i overkant av 200 kroner per aksje, mens aksjen utover dagen har falt til rundt 185 kroner, en nedgang på over åtte prosent.

På forhånd ventet analytikerne en EBITDA fra medievirksomheten på rundt 100 millioner kroner, mens DNB Markets lå inne med et estimat på minus 32 millioner kroner. Pareto Securities ventet en EBITDA på pluss 100 millioner kroner, skriver Finansavisen.

– På News Media ser Schibsted nå en negativ EBITDA i første kvartal på grunn av bortfall av reklameinntekter og at man ikke har fått sett mye effekter av kostnadsprogrammet ennå, og da er det ikke nok med en stabilt voksende abonnementsbusiness, sier analytiker Kristoffer Hagevik i Pareto Securities til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS