Geir Olav Flåan i Meråkerposten, redaktør i Filter Nyheter, Harald Klungtveit, Simen Pedersen, ansvarlig redaktør i Bodø Nu og Ansvarlig redaktør i Lindesnes Avis, Siri Wichne Pedersen,

Ti nye pressestøtte-søkere

Document.no, Filter Nyheter, Flatangernytt og Shifter prøver på nytt å søke pressestøtte i år. Til sammen har ti nye aviser søkt om pressestøtte.

Publisert Sist oppdatert

Totalt 160 aviser har i år søkt om produksjonstilskudd, som er den største mediestøtteordningen hos Medietilsynet. Tilsynet skal fordele 400 millionar kroner i produksjonstilskudd i 2023.

Av de 146 avisene som fikk støtte i fjor, fikk Klassekampen mest, fulgt av Bergensavisen, Dagsavisen og Vårt Land.

– At vi også i år får så mange søknader, viser at støtteordningen fremdeles er viktig for mediemangfoldet, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

På listen over årets nye søkere står flere medier som også søkte om pressestøtte i fjor, men fikk avslag.

Document.no, Filter Nyheter, Flatangernytt, Midtsiden og Shifter fikk alle avslag i fjor, men søker igjen i år. I tillegg har flere Amedia-aviser søkt om støtte.

Ordningen er ment for medium i markeder som er for små til å være bærekraftige og for medium som er et alternativ til de ledende mediene i større markeder.

Pengene blir fordelt mellom lokalaviser, ukesaviser og nasjonale nisjeaviser.

For å få produksjonstilskudd må avisene oppfylle en rekke kriterium. Publikasjonen må blant annet ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, i tillegg til å ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområde.

– Medietilsynet skal nå vurdere hver enkelt søker opp mot de ulike kriteriene for å se om publikasjonen er kvalifisert til å få støtte, sier Sekkelsten.

Powered by Labrador CMS