Pressebilde fra TV 2-serien Jørgine – alene med folkken. Medietilsynet mener TV 2 har brutt loven når det gjelder sponsing.
Pressebilde fra TV 2-serien Jørgine – alene med folkken. Medietilsynet mener TV 2 har brutt loven når det gjelder sponsing.

TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter brudd på reklameregler

TV 2 sier de har gjennomført konkrete tiltak for å forhindre at det skjer igjen.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter å ha brutt regelen om når sponsor skal identifiseres i et program. Det kommer etter Medietilsynet i april mente TV 2 hadde brutt kringkastingsloven.

– Regelen er laget for å gjøre seerne oppmerksomme på at et redaksjonelt program er sponset, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

I TV 2s første episode av «Jørgine – alene med flokken» og i tv-kanalens første episode av «I fyr og flamme» identifiseres flere av sponsorene kun i forbindelse med reklameavbruddet inne i programmet. Ifølge kringkastingsloven skal sponsorer alltid identifiseres i begynnelsen eller i slutten av programmet.

Reglene er laget for at seerne skal kunne oppfatte at programmet er sponset, og ha oversikt over hvem som sponser programmet.

TV 2 opplyser til Medietilsynet at feilen skyldes en teknisk svikt, og at det er gjennomført konkrete tiltak for å forhindre at det skjer igjen.

– Av hensyn til seerne er det viktig at reglene om sponsing av programmer følges. Fordi TV 2 har brutt en viktig regel om sponsing i kringkastingsloven, gir Medietilsynet en sanksjon i form av advarsel, sier Sekkelsten.

Medietilsynet kan gi advarsel og gebyr som sanksjon ved brudd på kringkastingsloven.

Powered by Labrador CMS