Monica White Martinsen og NRK Nordland har vært gjennom et hektisk halvår.

#Sommerpraten

NRK-journalisten visste ikke at hun var på lufta: – Kom noen syrlige nordnorske gloser

Lytterne fikk seg en overraskelse da teknikken skapte trøbbel for radiosendingen, forteller Monica White Martinsen i #Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det reporter og programleder i NRK Nordland, Monica White Martinsen, sin tur.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Nyhetsåret til nå har vært veldig spesielt – både for Norge og for oss her i nord. Når redaksjonene endelig kunne roe litt ned etter korona-epidemien - så kom Krigen i Ukraina. Den krigen har jo selvsagt påvirket mediebildet, og med Russland som nærmeste nabo i nord – snudde det journalistiske fokuset vårt mot nord også. Både grensesamarbeid, fiskeri og forsvar har vært viktige tema i media i tillegg til selve krigen som utspinner seg.

– Selv husker jeg godt militærøvelsen Cold Response. Det var mye debatt om hvorvidt det ville provosere Russland med en så stor øvelse mellom NATO-land så nært Russlands grense. Så kom den tragiske flystyrten med et Osprey-fly i Nordland under øvelsen, hvor fire amerikanske soldater omkom.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Når det gjelder betalingsmur, så mener jeg det er et tullete ord. Det er jo rett og slett betaling for en vare som koster penger å lage. Det er som om melka i kjøla i butikken skulle ligget bak en egen betalingsmur. Så viser det seg heldigvis at det norske folk er villig til å betale for avisene på nett – også for pluss-saker. Det er bra. Som NRK-ansatt vet jeg jo at enkelte av våre avis-kolleger ønsker oss nærmest bort fra nett, men det er lite som tyder på at NRK ødelegger for de andre. Jo mer journalistikk jo bedre – også på nett.

– Får jeg lov til å komme med en kjepphest i samme farta. Kan vi ikke slutte å kalle NRK for «statskanalen»?! Vi er jo ikke en kanal for staten - slik det er i land vi ikke vil sammenlignes med.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Den perfekte sommerferien er den som helst varer en måned. Det er supert med telttur eller kajakk-tur med mannen min. Da henger jeg gjerne opp ei hengekøye med myggnett - og leser i en bok. En tur til Kreta eller noe varmt og godt syns jeg også er deilig å glede seg til. Jeg elsker å bade, og det gjøre jeg også gjerne utenfor Bodø eller ved familiehytta i Bø i Vesterålen.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg har så å si de samme mediavanene på feire som ellers. Jeg surfer i gjennom nettavisene flere gang for dag. Jeg kutter mer ned på TV, så det blir mindre dagsrevy og lokale nyheter – kommer helt an på været.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg var programleder for NRK Nordlands radiosending, og helt i starten var ikke teknikken helt på plass – og i frustrasjon kom jeg med noen syrlige nordnorske gloser. Jeg visste ikke at jeg var på lufta med utbruddet mitt. Huff det var ille, men jeg kan le av det i dag.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Mitt råd til sommervikarer er å spørre og grave om smått og stort så mye som mulig, forberede seg godt og kast seg ut i ting uten å gå på akkord med sine egne grenser. Så er det greit å vite at ingen dør hvis man gjør en feil.

Powered by Labrador CMS