Tormod Utne slutter i Norsk Presseforbund og blir redaktør i Møre-Nytt.

Tormod Utne blir ansvarlig redaktør i Møre-Nytt

Slutter i Presseforbundet. 

Publisert Sist oppdatert

Tormod Utne blir ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Møre-Nytt. 

Utne er i dag rådgiver i Norsk Presseforbund og har lang erfaring som journalist, vaktsjef og redaktør i blant annet Trønderbladet, TV 2, Nettavisen og Sunnmørsposten. Utne har også undervist i journalistikk ved Høgskulen i Volda.

—Gode lokalaviser er grunnsteinar i opne og gode lokalsamfunn, og eg gler meg til å byggje vidare på den gode jobben som over år er lagt ned i Møre-Nytt. Ørsta og Volda er ein levande og sterk del av Sunnmøre og eg vil gjere det eg maktar for at vi leverer så godt journalistisk handverk som mogeleg, og at vi kan vidareutvikle Møre-Nytt for framtida, sier Tormod Utne.

Møre-Nytt er heileid av Sunnmørsposten AS, og er en del av mediekonsernet Polaris Media ASA. Utne gleder seg til å ta fatt på jobben.

—Eg ser fram til å bli endå betre kjend med dei som arbeider i avisa, og håpar å ta med meg nyttig erfaring både frå eit liv i norsk presse og i Norsk Presseforbund, slik at det blir til det beste for Møre-Nytt og lesarane våre.

Utne tar over stillingen 1. februar neste år, og tar over etter redaktør Svein Jarle Aam, som skal i gang med nye prosjekt. 

—Vi er særs nøgd med tilsettinga av Tormod Utne som ny eineleiar i mediehuset. Han har lang erfaring, digital spisskompetanse og kjenner lesarane, nærmiljøet og næringslivet godt. Med Tormod på laget har vi alle mogelegheiter til å ta nye steg og gje lesarane god journalistikk på alle plattformer, sier styreleiar Frank Støyva Emblem.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS