Robert Sætervik

NRKs Robert Sætervik er død: – Norsk musikkliv har mistet en fin fyr

Musikkjournalisten sovnet inn etter lengre tids sykdom.

Publisert Sist oppdatert

Sætervik døde lørdag morgen, 62 år gammel.

Dagbladet omtalte dødsfallet først, og har fått det bekreftet fra programsjef for radio i NRK Trøndelag, Merete Verstad.

– En viktig del av Roberts liv har vært musikk. På jobb i NRK fikk han jobbe profesjonelt med sin store interesse. Han har vært en viktig pådriver for at musikkjournalistikk har fått sin fortjente plass i NRK, skriver Verstad sammen med Atle Bredal, Musikksjef NRK P1 i et minneord på Facebook. 

Robert Sætervik jobbet 26 år for NRK i Trondheim. 

Sætervik startet som musikkprodusent i NRK P1, og ble seinere programleder for kanalens festivalsendinger og programmet «Radio Rock». 

De siste årene har han vært reporter for «Kveldsåpent» og «Søndagsåpent» på samme kanal, med et spesielt ansvar for musikk.

– Radiolyttere og norsk musikkliv har mistet en fin fyr som brant for musikkformidling.Vi i NRK har mistet en fin og god kollega som alltid hadde tid til en prat om fag og om livet.

Sætervik tok også oppdrag som konferansier. I en post på Facebook minnes han av Notodden Blues Festival.

– Han etterlater seg et tomrom i musikk-Norge. Hvem skal holde fanen høyt i NRK nå for blues, country og klassisk rock? Takk kjære Robert for det du var for oss i Notodden Blues Festival og for vårt publikum.

Ifølge programsjef Verstad har de ansatte på Tyholt fått beskjed om dødsfallet lørdag, og på mandag skal det være minnestund.

- Det er veldig trist. Noen har visst at han var syk, mens for andre kommer dette som et sjokk, sier Verstad til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS