Mentor Petter Strøm fra NRK Nordland sammen med sin student Lars Martin Halvorsen. Etter to nullopptak ved journalistikkutdanningen er nå 34 studenter i gang med studiene på førsteåret.

Starter mentorordning ved journalistutdanningen

Nord Universitet blir første journalistutdanning med egen mentorordning.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Høsten 2020 fikk journalistutdannningen ved Nord universitetet tildelt fem millioner fra Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (DIKU) til prosjektet «Redaksjonell relevans», et samarbeid mellom Nord-Norsk redaktørforening og journalistutdanningen.

Som en del av prosjektet fikk alle studentene i andreklassen ved utdanningen tildelt hver sin mentor fra nordnorske mediehus. Det aller første møtet mellom mentor og student foregikk i forrige uke.

– Vi er den første journalistutdanninga som tilbyr individuelle mentorer til bachelorstudenter, så til en viss grad må veien bli til mens vi går. Vi har imidlertid hentet erfaringer fra andre mentorprogram, og ett punkt som går igjen er nettopp betydninga av opplæring og forventningsavklaring i starten, sier prosjektleder Hege Lamark ved journalistutdanningen til Nord Universitet.

Nå skal student og mentor møtes til samtale hver fjortende dag. For de fleste vil det være snakk om videosamtaler siden mentorene bor spredt fra Hammerfest til Sandnessjøen. Noen samtaler skal foregå i grupper, der flere mentorer og studenter deltar.

– Vi tror disse gruppesamtalene kan egne seg godt til å snakke om hvor en kan finne saker og utvikle journalistiske ideer, gjerne med utgangspunkt i aktuelle saker som mentorenes redaksjon jobber med. Jeg håper denne dialogen kan gi mentorene viktig innsikt i hvordan unge studenter tenker om journalistikk, sier hun.

Powered by Labrador CMS