Tidligere NRK-tekniker Ola Kruse Gjernes gikk bort 18. mars.
Tidligere OB-ansatt i NRK Ola Kruse Gjernes gikk bort 18. mars.

MINNEORD:

Ola Kruse Gjernes så alle og ville at alle skulle være sammen

«Antakelig den mest sosiale og omsorgsfulle OB-mannen er borte», skriver tidligere kollegaer i dette minneordet om Ola Kruse Gjernes.

Publisert Sist oppdatert

Minneord Ola Kruse Gjernes (4.4.1944 – 18.3.2023):

Ola var født på Smøla, tok realartium i Kristiansund, var i militære hvor han utdannet seg til fjernskriveroperatør, og så i 1967 søkte han på teknikerkurs i NRK.

I søknaden skrev han at han var opptatt av foto og gammeldans. Han ble tatt opp som praktikant i radioen halvåret før teknikerkurset 1967/69 startet.

Etter kurset var han et par måneder på fellesteam, men etter det var det OB som gjaldt. Først tre år som mikser, deretter 17 år på kamera og så ble det kamerakontroll til han ble pensjonist 30. april 2014 - etter 47 år i NRK.

Ola var opptatt av å utvikle seg i faget. I tiden han jobbet på kamera, tok han et års vikariat i Link-tjenesten. I 1994 dro han på stipendietur for å studere HDTV i Japan, og i 1995 dro Ola og kollega Gunnar Eriksen for egen regning til NAB i Las Vegas - verdens største messe, hvor alt nytt innen radio og TV utstyr presenteres.

På OB var det selvsagt alle slags produksjoner, stort og smått, men OL i Torino i 2006 og Vancouver i 2010, der Ola jobbet sammen med Gunnar, var nok høydepunkter.

Men aller mest er det den sosiale og omsorgsfulle Ola som kollegaene minnes og vil savne. Ola så alle og ville at alle skulle være sammen.

Helt fra kurstiden var han den som ville samle gjengen, og på OB-turene inviterte han hele teamet til hotellrommet sitt. Da ble det historier og latter og den vanlige kofferten var alltid på plass.

Ola var alltid hjelpsom. Og han fant på mye. Alt fra å selge symaskiner fordi hver 10. var gratis, og den kunne han gi bort til noen som trengte en, til å selge billig Smøla-hermetikk til kollegaene. Han husket alles bursdager og han stilte opp når noen trengte hjelp. Han var alltid blid og positiv.

Vi kollegaene har mange gode minner, og våre tanker går til familien som nå har mistet Ola.

På vegne av tidligere kollegaer,

Janne Schønheyder

Powered by Labrador CMS