Unni Thue
– Unni Thue jobbet i mange avdelinger i NRK, ingen jobb var for liten, ingen for stor.

MINNEORD:

En bauta i NRKs historie er ikke mer

«Unni var real, snakket alltid pent om folk og var et naturlig midtpunkt i redaksjonene hun jobbet.»

Publisert

Unni Thue til minne (22. september 1940 – 18. juni 2023):

Unni Thue forlot oss søndag. En bauta i NRKs historie er ikke mer. Og vi sitter igjen og føler at en vegg har falt ut – det blåser kaldt.

Unni var egentlig fysioterapeut, men søkte på et kurs i NRK da hennes blikk falt ned på en annonse i Aftenposten i år 1964. Det var utlyst et scriptkurs, hun søkte og hun kom inn. Dette var starten på en lang NRK-karriere. 

Unni var opptatt av fag, utrolig kunnskapsrik, og ble i 1970 ikke uten grunn hentet til det som den gang het Undervisningsavdelingen. Inspirert av BBC bygget NRK opp sin egen TV-produksjonsutdanning, og Unni var vesentlig i utformingen av denne. 

Hun utviklet grunnutdanningen for produksjonspersonalet i NRK – og i Norge. I 1971 så det første ettårige kurset for produksjonsassistenter lyset, et grunnkurs som utdannet scripter og innspillingsledere. 

Vi er mange som startet vår NRK-karriere nettopp på Prod.ass-kurset som det ble kalt. Unni var hovedlærer på disse kursene i 8 år.

Unni jobbet i mange avdelinger i NRK, ingen jobb var for liten, ingen for stor. Hun jobbet både som script, produksjonsleder, prosjektleder og hadde et enormt nettverk. Hun så alltid nye oppgaver som en positiv utfordring.

Unni var real, snakket alltid pent om folk og var et naturlig midtpunkt i redaksjonene hun jobbet.

I1993 ble hun hentet til jobben som arenaleder i Håkons Hall i forbindelse med OL på Lillehammer 1994. Perioden med OL var en krevende og spennende tid, mye nybrottsarbeid, og Unni sa alltid at hun så tilbake på den jobben med stor glede.

Etter OL var Undervisningsavdelingen hennes NRK-hjem, og de siste årene jobbet hun i Perspektivredaksjonen.

Vi sender varme tanker til Hanne med familie og Halvor med familie. Unni var usigelig stolt av barna sine, og hadde et nært forhold også til barnebarna.

Sommerferien på «Udden» i Sverige blir annerledes i år. Det blir tomt og stille uten Unnis glade latter. Og hvem skal nå utfordre oss til morgenbad – uansett vær?

Kjære Unni, takk for alt. Fred over ditt minne,

Siss Kvamme og Jorunn Riktor

Powered by Labrador CMS