Robert Sætervik (til venstre) avbildet da han intervjuet forfatter Lars Saabye Christensen til Norsk utflukt i 2004.
Robert Sætervik (til venstre) avbildet da han intervjuet forfatter Lars Saabye Christensen til Norsk utflukt i 2004.

MINNEORD:

Robert Sætervik elsket jobben sin og oppdraget til NRK

«Han har vært en viktig pådriver for at musikkjournalistikk har fått sin fortjente plass i NRK.»

Publisert Sist oppdatert

Musikkjournalist Robert Sætervik sovnet stille inn lørdag morgen etter å ha vært syk i lengre tid. Robert ble bare 62 år. 

I 26 av de årene var han ansatt i NRK i Trondheim. Robert var utdannet ved NTNU i fagene nordisk og historie og var bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI. 

Han startet som musikkprodusent i NRK P1 med ansvar for dekninga av konserter og festivaler. Etter hvert ble Robert programleder for festivalsendingene våre og fikk ansvar for programmet Radio Rock. 

Han brant spesielt for country, blues og klassisk rock. Han var også rettighetsansvarlig og spesialist på kontraktskriving og forhandlinger med artister og management. 

Han var mye brukt som konferansier på festivaler, og hadde derfor et stort kontaktnett i norsk musikkliv, og der nøt han stor respekt. De siste årene har Robert jobbet som reporter for Kveldsåpent og Søndagsåpent på NRK P1, med et spesielt ansvar for musikkjournalistikk. 

En viktig del av Roberts liv har vært musikk. På jobb i NRK fikk han jobbe profesjonelt med sin store interesse. Han har vært en viktig pådriver for at musikkjournalistikk har fått sin fortjente plass i NRK. 

«Vi trenger ikke google musikk i NRK når vi har Robert». Det var oppfatningen blant kollegene på Tyholt. Robert hadde en enorm kunnskap om musikk og artister og hjalp mer enn gjerne sine kolleger når de trengte input til sine program. Robert var derfor også en drømmedeltaker på diverse quizlag. 

Robert fikk før jul i fjor klokke etter 25 år i NRK. En klokke som betydde mye for Robert. Han var synlig stolt og takknemlig. Han elsket jobben sin og oppdraget til NRK. Elsket publikum og musikken. Derfor kjempet han også tappert mot smerte og sykdom den siste tiden og stilte på jobb selv om det kostet krefter. 

Radiolyttere og norsk musikkliv har mistet en fin fyr som brant for musikkformidling. Vi i NRK har mistet en fin og god kollega som alltid hadde tid til en prat om fag og om livet. Og som alltid var hjertelig til stede enten det var kantinelunsjen eller den årlige skotthyllturneringen på Tyholt. 

Vi sender varme tanker til sønnen Håkon som så altfor tidlig har mistet en flott far.

Vi lyser fred over ditt gode minne, kjære Robert.

Merete Verstad (Programsjef radio, NRK Trøndelag )
Atle Bredal (Musikksjef NRK P1)

Powered by Labrador CMS