Sigurd Holter Torp og Severin Slottemo Lyngstad (til venstre) er advokatene til TV 2, mens Andreas Bruun Bernt (til høyre) og Ole Rasmus Asbjørnsen (ikke i bildet) representerer Viaplay.

Nå møtes TV 2 og Viaplay i retten - dette er saken

Onsdag møtes Viaplay og TV 2 i retten om bruk av Premier League-bilder.

Publisert Sist oppdatert

I august 2022 anklaget Viaplay TV 2 for tyveri av Premier League-klipp og varslet søksmål og millionkrav.

Viaplay reagerte på TV 2s bruk av klipp fra den engelske ligaen. Sportssjef i Viaplay Group, Peter Nørrelund, omtalte praksisen som «ren og skjær tyveri» overfor Kampanje.

TV 2 svarte med at de forstod lite av kritikken, og at de kun benyttet seg av nyhetsretten.

I oktober ble det kjent at saken er berammet i Oslo tingrett, og onsdag klokken 09.00 møttes partene til den første dagen av totalt fire dager.

I november kom det en kjennelse om at TV 2 må ut med interne e-poster og notater. TV 2 anket, og Norsk Redaktørforening meldte seg på som partshjelper.

– Vi mener det vil være dypt problematisk dersom en domstol så enkelt kan pålegge en redaksjon å gi fra seg informasjon om interne redaksjonelle vurderinger, sa generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø da.

Forrige uke ble det kjent at Borgarting lagmannsrett tok anken til følge. Dermed slipper TV 2 å utlevere upublisert materiale.

I forkant av rettssaken har Medier24 vært i kontakt med Viaplay og TV 2.

Viaplay sentralt sier følgende:

– Vi ser frem til å komme i gang med rettssaken, men har ingen kommentar før det foreligger en kjennelse.

Mens TV 2 ved sportsredaktør Vegard Jansen Hagen sier:

– Kjernen i nyhetsretten er å sikre at kringkastere som TV 2 og NRK kan vise levende bilder fra viktige sportsbegivenheter, selv om TV-rettighetene er eksklusive hos andre. Norge er en sportsnasjon, og Premier League har en unik posisjon.

– Denne sesongen er også helt spesiell, med solide prestasjoner fra Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland. Våre seere forventer selvsagt at vi dekker dette i nyhetssendingene, og vi mener at billedbruken er godt innenfor den lovfestede nyhetsretten. Så får vi se om retten er enig i våre vurderinger.

Powered by Labrador CMS