Pressens hus er under oppføring i Skippergata i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Pressens Hus vinner arkitekturpris: – Særdeles vellykket

- Prosjektet kan bli et viktig forbilde, sier juryen.

Publisert

Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2022 tildeles arkitektkontorene Atelier Oslo og KIMA Arkitektur for prosjektet «Pressens hus»

- Juryen anser prosjektet for å være et særdeles vellykket eksempel på transformasjon av en eldre eksisterende bygningsmasse med bevaringshensyn, til en ny bruk som tilfredsstiller dagens krav til funksjonalitet og tilgjengelighet, skriver OAFs priskomité i begrunnelsen.

Opprinnelig ønsket utvikler Aspelin Ramm å gjøre byggene til boliger, men etter sterke motsetninger fra byantikvaren ble prosjektet skrinlagt.

Da Pressens hus med NTB og en rekke andre mediebedrifter viste interesse for lokaliseringen, hadde KIMA Arkitektur og Atelier Oslo allerede en inngående kjennskap til de eksisterende byggene fra arbeidet med boligprosjektet.

- Prosjektet kan bli et viktig forbilde og en inspirasjon for arbeidet med å tilrettelegge for ny bruk av Oslos mange tomme kulturbygg og andre eldre bygninger, og skape en økt bevissthet om at arkitektonisk gjennomarbeidet gjenbruk av eldre bygg er verdt å satse på, skriver juryen.

Pris- og stipendkomiteen har i år vurdert totalt 15 nominasjoner opp mot kriteriene for tildeling. Av disse ble 4 prosjekter valgt ut for befaring, inkludert en grundig presentasjon ved prosjektenes arkitekter/ansvarlige.

Powered by Labrador CMS