Prinsesse Ingrid Alexandra avbildet i anledning hennes 18-årsdag 21.januar 2022.
Prinsesse Ingrid Alexandra (bildet) må få lov til å leve et tenåringsliv uten at pressen skal dekke alt, mener VG-kommentator Selma Moren. Her er prinsessen avbildet i anledning hennes 18-årsdag 21.januar 2022.

Refser Se og Hørs omtale av prinsesse Ingrid Alexandra

– Nittenåringer burde få flytte, ha kjæreste og gå nedover gata - uten at pressen er der for å vri det til en sensasjonell sak, sier VG-profil Selma Moren. – Har høy offentlig interesse, svarer Se og Hør.

Publisert

VG-kommentator Selma Moren er kritisk til Se og Hørs dekning av prinsesse Ingrid Alexandra (19) denne uken.

Prinsessen skal nylig ha flyttet ut av Skaugum og til egen leilighet i Oslo sentrum, noe Se og Hør avslørte tidligere denne uken. 

– Nittenåringer burde få flytte, ha kjæreste og gå nedover gata - uten at pressen er der for å vri det til en sensasjonell sak» skriver Moren i en kommentar.

Hun reagerer spesielt på Se og Hørs forsidesak tidligere i uken om at prinsessen «lever i skjul», med tilhørende bilder av henne gående på gaten. 

Maner til hensyn

Moren mener kritisk journalistikk om kongehuset er bra, men synes pressen bør ta hensyn til at Ingrid Alexandra fortsatt er en tenåring - som selv ikke har valgt sin offentlige rolle. 

– Hadde hun meldt seg frivillig til den rollen, hadde jeg vært enig i at hun må tåle det. Men hun er født inn i et monarki som gjør hverdagen hennes alt annet enn normal, skriver Moren.

VG-profilen oppfordrer pressen til å være ekstra varsomme med hvordan prinsessens privatliv omtales. 

– Kritisk journalistikk? Kjør på. Det er viktig, bra og nødvendig. Men vi er med på å bestemme hvordan livet til prinsessen blir, og hvor mye frihet og muligheter hun får, skriver Moren.

VG-kommentator Selma Moren (til venstre) reagerer på Se og Hør - og redaktør Ulf André Andersens omtale av prinsesse Ingrid Alexandra.
VG-kommentator Selma Moren (til venstre) reagerer på Se og Hør - og redaktør Ulf André Andersens omtale av prinsesse Ingrid Alexandra.

– Har allmenn interesse

Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen har selv skrevet en kommentar hvor han forsvarer bladets omtale av prinsessen.

Han adresserer kritikken mot omtalen slik: 

– Så mener sikkert noen at vi i pressen burde latt prinsessens flytting holdes under radaren og ikke bli gjenstand for oppmerksomhet. Men det går ikke, skriver Andersen.

– For det første er prinsessen vår kommende dronning, og naturligvis ingen helt vanlig ung kvinne. Lite skal til for at en tronarvings opptreden og bevegelser i det offentlige rom, har allmenn interesse. Det er en helt åpenbar del av hverdagen og livet for de kongelige, fortsetter han.

Medier24 har vært i kontakt med Andersen og spurt om Morens kritikk. 

– Se og Hør mener det har høy offentlig interesse at vår tronarving har flyttet hjemmefra. Fram til hun fylte 18 år har prinsesse Ingrid Alexandra fått lov til å være barn og leve i skyggen av sine foreldre. Hun har nå større grad begynt på voksenlivet, svarer Andersen til Medier24.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS