Journalist i Romerikes Blads nye satsing MittLørenskog, Tonia Kvernmo

Tonia Kvernmo opplevde navnesurr på valgvake: – Har lært å pugge godt på navnelappen før live-sending

RB-journalist Tonia Kvernmo oppsummerer det siste halvåret, og minnes gamle navneflauser i #Sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er journalist i Romerikes Blad, Tonia Kvernmo.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Det har vært som en berg- og dalbane. Det begynte med mye optimisme da de første vaksinene ble satt rundt årsskiftet. Så måtte vi gjennom nye måneder med nedstengning, for så å oppleve nytt giv igjen mot sommeren, når samfunnet sakte, men sikkert har begynt å åpne seg opp igjen.

– Jeg vil oppsummere det med mye usikkerhet, men samtidig en forsiktig optimisme. Så merker jeg at vi kanskje begynner å bli mer opptatt av andre ting enn korona i nyhetsbildet, og det er jo fint. Vi har fått til både Eurovision og Fotball-EM oppe i det hele, og det er godt å se.

– Hva er årets flause til nå?

– Det jeg nok husker best av hittil i år er Ernas bursdagsmiddag og oppstyret etterpå. Det var litt pute-tv å se hvordan hun forsøkte å forklare bort det hele med at hun ikke visste om reglene, samtidig som vi hele veien har fått innprentet hvor nøye vi må være på disse tingene.

– En annen ting å nevne er hvordan vi i kommunene rundt hovedstaden tar så lett på vaksineringen. Folk reiser bort og mener de kan ta vaksinen etter ferien. Akkurat nå er det mange i Nord-Norge som er oppgitt over hvordan vi her i sør nærmest kaster vaksiner etter folk, og har begynt med drop in og diverse andre tiltak, mens flere kommuner der oppe fortsatt er i aldersgruppen 40 og oppover. Det er litt flaut å følge med på, altså.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Jeg er litt blandet på det der. Når dette først kom, så trivdes jeg raskt på hjemmekontor. Nå mot slutten har jeg blitt litt lei, så nå var det godt å endelig komme tilbake og se folk igjen. Det blir fort både kjedelig og ensomt å sitte alene, men jeg tror at en fin hybrid av hjemmekontor og "kontor-kontor" kan lønne seg i fremtiden, slik at vi får en mer fleksibel hverdag.

– Hva gjør du i sommer?

– Nå har jeg altså hatt min ferie, og vinker for tiden avgårde kolleger som er på tur ut i ferien sin, mens jeg kommer til å tilbringe resten av sommeren på jobb. Jeg har hatt to flotte uker, da reiste vi til Kristiansand, badet, spiste is og bare koste oss. Heldigvis har været vært av den snille sorten i år.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg logger sjeldent av sosiale medier. Jeg er også altfor dårlig til å skru av varsler på både e-post og twitter, så de følger med meg uansett hvor jeg går. Så er jeg også innom både Aftenposten og VG og selvsagt Romerikes blad minst en gang i løpet av dagen. Selv på ferie avslutter jeg gjerne dagen med nyhetssending enten på TV2 eller NRK.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg tror jeg har fortrengt de verste tabbene, for akkurat nå er det vanskelig å komme på noe som virkelig kan få meg til å rødme. Men jeg husker veldig godt min aller første direktesending for avisa Finnmarken for noen år tilbake. Vi skulle sende direkte fra en valgvake i Kirkenes. Da de satte over til meg og jeg skulle introdusere de lokale politikerne som var tilstede, klarte jeg å si feil omtrent alt som var feil av navn, noe som førte med seg en del latter og surr. Siden den gang har jeg lært å pugge godt på navnelappen før live-sending!

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Møt opp på jobb med gode ideer på blokka hver dag. De dagene det er tøft og ideene ikke går din vei, vær på tilbudssiden! Spør om andre vil ha hjelp til noe, kanskje kan du samarbeide med noen av de andre. Også vil jeg råde til å senke skuldrene litt, og virkelig nyte jobben din! Som sommervikar får du prøve deg på så mye morsomt og fint, nyt det så lenge du er i den "bobla"!

Powered by Labrador CMS