På bildet: Ansvarlig redaktør i Varden, Tom Erik Thorsen
Ansvarlig redaktør i Varden, Tom Erik Thorsen

Politiet snur: Trekker beslutning om beslag av video fra Varden

– Det er ikke tilstrekkelig tyngde i denne saken til å be retten om slik utlevering.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom nyheten om at Politiet i Sør-Øst hadde besluttet å beslaglegge videomateriell fra lokalavisen Varden, etter en brann i Porsgrunn.

Da Thorsen og avisen sa nei, fattet politiet en beslutning om å beslaglegge alt videomaterialet i saken, både publisert og upublisert.

Varden-redaktøren har gitt tilbakemelding til politiet at de kan hente det publiserte materialet på avisens nettside.

– Og så har jeg sagt at dersom de vil opprettholde beslaglaget for upublisert materiale, vil vi kreve at det bringes inn for tingretten, sier han til Medier24.

Nå snur politiet i saken.

– Upresis

Leder av Påtaleseksjon Sør, politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold sier i en uttalelse til Medier24 at som en del av etterforskningen av brannen i Meierigården i Porsgrunn ønsket politiet å innhente videomateriale som kunne hjelpe med å belyse saken og hjelpe politiet med å finne årsaken til brannen.

– Intensjonen var å få tilgang på videoer Varden hadde publisert på nettsidene sine og at Varden selv kunne vurdere hvilke, om noen, videoer de ønsket å dele med politiet, sier han og legger til:

– I den sammenheng ble det sendt en beslutning til retten om å få tilgang til dette videomaterialet. I ettertid ser vi at både beslutningen og formuleringen i denne var upresis og ikke ivaretok den opprinnelige intensjonen.

Vil gå i dialog med avisen

– Politiet aksepterer at Vær varsom-plakatens punkt 3.6 om upublisert materiale er av stor betydning for pressens uavhengighet og at det ikke er tilstrekkelig tyngde i denne saken til å be retten om slik utlevering.

Han sier at de kommer til å trekke tilbake meslutningen om få utlevert alt videomateriale:

– Politiet er opptatt av å ha gode relasjoner med nyhetsredaksjonene i distriktet og vi opplever at vi har et godt samarbeid og gjensidig tillit både med Varden og andre nyhetsmedier. Vi kommer derfor til å gå i dialog med Varden i nær fremtid der vi kan oppklare denne misforståelsen.

Powered by Labrador CMS