På bilde: VGTV-journalist Håvard Kristoffersen Hansen fotografert i anledning opptak til serien «Norske forbrytere».
VGTV-journalist Håvard Kristoffersen Hansen fotografert i anledning opptak til serien «Norske forbrytere».

VG lanserer serie om norske kriminelle

– Vi har hatt som ambisjon om å prøve å komme under huden på de som står bak disse sakene, sier programleder.

Publisert

VGTV satser på true crime. Dokumentarserien «Norske forbrytere» tar for seg Bolivia-saken, Grinder-ranet, NOKAS-ranet og Benny Bankboks-brekket, opplyser mediehuset i en pressemelding.

Serien har premiere søndag 16. juli. Historiene fortelles i stor grad av de kriminelle selv, som åpent og ærlig innrømmer og forklarer hva de har vært med på, ifølge VG.

– De aller færreste begår alvorlig kriminalitet, og for mange er det uforståelig at noen for eksempel kan smugle kilovis med kokain eller ta livet av et annet menneske. Vi har hatt som ambisjon om å prøve å komme under huden på de som står bak disse sakene, for å prøve og forstå hva som får mennesker til å utføre alvorlige kriminelle handlinger, sier programleder Håvard K. Hansen, som sammen med videojournalist Bjørnar K. Bekkevard står bak serien.

Hansen har tidligere ledet TV 2-programmet «Haterne» og vært programleder for VGs Krimpodden. Det siste året har han brukt på å bli kjent med flere av personene involvert i de mest kjente sakene i nyere norsk krimhistorie. 

– Dette er saker vi tror det er stor interesse for. Samtidig har vi vært opptatt av å ikke glorifisere forbryterne og romantisere deres handlinger. Derfor har vi naturligvis også stilt de kritiske og vanskelige spørsmålene, sier Hansen. 

Serieskaperne tar blant annet i bruk kunstig intelligens i videoformat. 

– Istedenfor å bruke tradisjonell animasjon så har vi trent opp en modell med referansebilder. Så har vi brukt video som vi har filmet og generert selv, som igjen genererer animasjonene som illustrerer de definerbare hendelsene i livene til de kriminelle, sier Hansen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS